BITNO JE DA JE UMOČITE U OVO Evo kako da vam riba za Svetog Nikolu bude mekana i sočna
Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.
Počela je sezona slava, a jedna od najvećih je i Sveti Nikola koja pada u toku Božićnog posta, pa mora da bude posna. Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.
Ipak, ako ste ljubitelj jednostavnijih jela, predlažemo vam da napravite prženenu ribu, ali po ovom fantastičnom receptu. Riba se kao i uvek uvalja u brašno, a onda je umočite i u vodu, pa kratko pržite. Dobićete hrksavu koricu i mekanu unutrašnjost. Uživajte!
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Sastojci:
- fileti ribe po želji
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g brašna
Recept za prženu ribu za slavu Sveti Nikola 2023. godine:
Filete ribe po želji dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa dodajte začine po želji. Možete da dodate i začine po želji, pa promešajte. Uvaljajte ribu u brašno, a zatim i u hladnu vodu. Dobro ocedite i pržite u zagrejanom ulju. Riba poslužite za slavu Sveti Nikola.
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
Komentari(0)