KAFANSKA ŠOPSKA SALATA: Profesionalni kuvari imaju svoj trik - samo tako im ispadne najukusnija
Profesionalni kuvari imaju svoj trik za kafansku šopsku salatu zbog kojeg im ispadne najukusnija
Kod nas čim stigne zima zna se da se odmah sprema jača hrana.
Kuvana jela od sarme, pasulja, podvarka...
Uz sve to naravno i salate, a jedna od omiljenih nam je kafanska kupus salata koja je bez premca. Svojom sočnošču obara sa nogu.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU ŠOPSKU SALATU KOJU SVI OBOŽAVAMO: Većina je na pravi ispravno, ovako je JOŠ UKUSNIJA
Srbi su poznati kao dobri domaćini, te trpeza za svaku svečanu priliku bude bogata, a šopska salata je uvek obavezna deo jelovnika.
PLEME UNUTAR SRPSKOG NARODA Po kome je ŠOPSKA salata dobila ime?
Šopi ili Šopovi je regionalni naziv koji se upotrebljava za stanovnike nastanjene na centralnom Balkanu, a koji se po njima naziva Šopluk.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU ŠOPSKU SALATU KOJU SVI OBOŽAVAMO: Većina je na pravi ispravno, ovako je JOŠ UKUSNIJA
Srbi su poznati kao dobri domaćini, te trpeza za svaku svečanu priliku bude bogata, a šopska salata je uvek obavezna deo jelovnika.
PLEME UNUTAR SRPSKOG NARODA Po kome je ŠOPSKA salata dobila ime?
Šopi ili Šopovi je regionalni naziv koji se upotrebljava za stanovnike nastanjene na centralnom Balkanu, a koji se po njima naziva Šopluk.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU ŠOPSKU SALATU KOJU SVI OBOŽAVAMO: Većina je na pravi ispravno, ovako je JOŠ UKUSNIJA
Srbi su poznati kao dobri domaćini, te trpeza za svaku svečanu priliku bude bogata, a šopska salata je uvek obavezna deo jelovnika.
PLEME UNUTAR SRPSKOG NARODA Po kome je ŠOPSKA salata dobila ime?
Šopi ili Šopovi je regionalni naziv koji se upotrebljava za stanovnike nastanjene na centralnom Balkanu, a koji se po njima naziva Šopluk.
Ono što sve zanima jeste kako se pravi kafanska šopska salata koja je i te kako popularna u našoj zemlji..
Profesionalni kuvari imaju svoj trik.
Sada ćete videti i spremićete je uz neko dobro meso, gulaš...
Tu su sastojci sa receptom:
Peršun za dekoraciju
3-4 paradajza
So i biber po ukusu
1-2 krastavca
Sirće (najčešće se koristi vinsko ili jabukovo sirće)
1 crvena paprika
Maslinovo ulje
1 glavica crnog luka
200 grama feta sira
Ovo je priprema:
Operite i iseckajte paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk na sitne komade.
Feta sir naseckajte na kockice.
Pomešajte iseckano povrće i sir u većoj činiji.
Dodajte maslinovo ulje i sirće prema vašem ukusu.
Počnite s manjim količinama pa dodajte prema potrebi.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Nežno promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ulje, sirće i začine.
Dekorišite seckanim peršunom.
Uživajte u kafanskoj šopskoj salati.
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Komentari(0)