NAJSOČNIJI POSNI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU: Samo 15 minuta posla - generacije unazad ga prave svake godine za slavu
Najsočniji posni kolač za Svetog Nikolu generacije unazad prave za slavu, a potrebno je samo 15 minuta
Svetog Nikolu slavimo 19. decembra, a u Srbiji često čujemo da se se na taj dan kaže pola Srbije slavi, a pola ide na slavu.
Jedna je od najvećih slava u našoj zemlji, pada u vreme posta, pa se mnogi vernici i pridržavaju tog pravila kada spremaju svoju trpezu.
Posna slavska sarma je obavena na taj dan, kao i prebranac, razne salate i naravno mnoge vrste riba.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Ono što se ne izostavlja jesu i kolači koji su deo naše tradicije, a ispred vas je jedan takav najsočniji kolač za Svetog Nikolu.
Podsetiće vas na one starinske, jer je jednostavan i ukusan.
Tu su sastojci, a i recept:
Posne čokoladne mrvice, kokos ili orasi i lešnici.
600g. šećera
100g. posne čokolade
250g posnog margarina
2 lista oblandi
350 do 400g. džema od kajsije
150g. posnog keksa
150g. urmi
300g. kikirikija
Ovo je način pripreme:
U dubljoj šerpi ili tiganju rastopite šećer dok se ne karamelizuje.
U njega dodajte seckane urme, kikiriki, džem od kajsija, posni keks, i sve izmešajte. Sklonite sa vatre i pustite da se prohladi.
Na jedan list obladne stavite celu smesu, preklopite sa drugim listom i poklopite sa nekim teškim predmetom dok se sve lepo ne sjedini.
Isecite kolač, umačite u čokoladu, pa pospite kokosom ili orasima.
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Komentari(0)