Recept za starinski podvarak
Podvarak je kao i prebranac idealan u kombinaciji sa mesom.
Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa (do 2 kg)
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
1 glavica crnog luka
150 ml masti slanina
suvo meso
ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
mljeveni biber
lovorov list
Priprema:
Isijecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocijedite.
Zagrijte mast, pa na njemu izdinstajte sitno sjeckane luk i slaninu.
Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.
Izdinstanu smjesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu).
Komade slanine poređajte po kupusu, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h).
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Komentari(0)