PASULJ PITA: Neobičan specijalitet čiji će vas ukus oduševiti
Isprobajte recept za pravu zimsku pitu
Pite su definitivno jedan od omiljenijih specijaliteta u Srbiji! Ako ćemo iskreno, retko ko ne voli ta slana, mekana, hrskava testa. Postoji bezbroj varijacija, a mi ovoga puta imamo pravu zimsku.
Naime, sa pitom nikad nema greške. Zato isprobajte ovaj recept koji je totalno drugačiji od svih.
Pita od pasulja
Za testo:
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
- brašno 400 g
- puter ili margarin 200 g
- hladna voda 100 ml
Za fil:
- kuvani šareni pasulj 500 g
- kačkavalj 200 g
- pavlaka 200 ml
- 1 crni luk
- pršuta 150 g u listićima
- ulje po potrebi
- so po ukusu
Priprema:
Umesite testo od putera, brašna i vode, umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata. Izdinstajte luk na ulju, dodajte polovinu kuvanog pasulja i celu pavlaku. Promešajte, pa kada masa zaliči na pire, sklonite sa šporeta.
Razvucite testo i stavite ga u podmazanu keramičku posudu ili okrugli pleh prečnika 24 cm. Višak testa isecite nožem, spojite, premesite, pa ga oklagijom ponovo razvucite ukrug.
Koru u plehu izbockajte viljuškom, sipajte masu od pasulja i pavlake. Prekrijte pršutom i rendanim kačkavaljem, pa sipajte drugu polovinu kuvanog pasulja koji je ostao u zrnu.
Preko stavite drugu koru, dobro ušuškajte testo, bocnite ga na nekoliko mesta i pecite oko sat vremena na 180 stepeni.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)