DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA BEZ ADITIVA I KONZERVANSA: Nema ukusnijeg namaza, a sprema se za manje od 10 minuta

11:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za domaću pileću paštetu, bez aditiva i konzervansa.

pašteta
Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g kuvanog pilećeg mesa (belo meso ili otkošteno od bataka, krila...)
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 kašike kiselog mleka (pavlake)
  • 3 trugla zdenka sira (krem sir)
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike maslinovog ulja ili suncokretovog ulja

Priprema:

Sipati sve sastojke u blender i miksati od 7-10 minuta, može i štapnim mikserom. Ostaviti u frižider na hlađenje.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Komentari(0)

Loading