LIČKA PITA KROMPIRUŠA: Večera zbog koje se prekida svaka dijeta - začinjena, sočna i puna fila

21:00

Gastronomija 0

Sočna večera za sve prave gurmane sprema se po ličkim pravilima, sa malo krompira i dosta mesa

krompirusa
Shutterstock

Sastojci:

5 jaja

2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2 veća krompira ili 5,6 manjih
500gr mlevenog mesa
1 pavlaka
1 čaša kisele vode
pola praška za pecivo
500gr gotovih kora
ulje, so, biber

Priprema: Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa. Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!

Komentari(0)

Loading