OVE KIFLICE SE SPREMAJU ZA SAMO POLA SATA: Nema jaja, mleka, ni maslaca - a mekše i ukusnije niste probali

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Kiflice koje se spremaju za pola sata bez jaja, mleka i maslaca, a ukusne su i mekane

kiflice
Shutterstock

Za svaku vrstu proslave ženama je važno da goste ugoste na najlepši način.

Mekane kiflice redovno svi spremamo, a još kad su vruće, pa uz rusku salatu, kisele paprike, meze, nema ništa bolje.

Načina za spremanje kiflica ima mnogo, a sada ćete videti kako se spremaju za pola sata, a ne treba ni mleko, ni jaja, a ni maslac.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Mislite da nisu mekane? Varate se, i te kako se tope u ustima, a i posne su.

Potrebni sastojci za recept su:

1 kašičica šećera

20 grama kvasca

1 kašičica soli

500 grama brašna

50 ml ulja

250 ml vode (tople)

susam po želji 

Za premazivanje: Posni majonez

Priprema kiflica: 

U veliku posudu izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, zatim 250 ml tople vode, 50 ml ulja i promešajte. Postepeno dodajte 500 grama brašan i so. Kada ste sve sastojke sjedinili, umesite glatko testo. Testo ne ostavljate da raste.

Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova- trouglova. Možete ih praviti i slatke i slane, a možete kiflice ostaviti i prazne. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom i pospite susamom.

Peku se na 180 stepeni, dok ne porumene, od prilike 20 minuta, što zavisi od vaše rerne.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading