OVE KIFLICE SE SPREMAJU ZA SAMO POLA SATA: Nema jaja, mleka, ni maslaca - a mekše i ukusnije niste probali
Kiflice koje se spremaju za pola sata bez jaja, mleka i maslaca, a ukusne su i mekane
Za svaku vrstu proslave ženama je važno da goste ugoste na najlepši način.
Mekane kiflice redovno svi spremamo, a još kad su vruće, pa uz rusku salatu, kisele paprike, meze, nema ništa bolje.
Načina za spremanje kiflica ima mnogo, a sada ćete videti kako se spremaju za pola sata, a ne treba ni mleko, ni jaja, a ni maslac.
Možda vas zanima:
Po receptu naših prabaka! Bunar kiflice vraćaju u detinjstvo
Bunar kiflice su starinski recept koji je u bivšoj Jugoslaviji znala svaka domaćica, a tajna je u posebnoj pripremi testa.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Možda vas zanima:
Po receptu naših prabaka! Bunar kiflice vraćaju u detinjstvo
Bunar kiflice su starinski recept koji je u bivšoj Jugoslaviji znala svaka domaćica, a tajna je u posebnoj pripremi testa.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Možda vas zanima:
Po receptu naših prabaka! Bunar kiflice vraćaju u detinjstvo
Bunar kiflice su starinski recept koji je u bivšoj Jugoslaviji znala svaka domaćica, a tajna je u posebnoj pripremi testa.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Mislite da nisu mekane? Varate se, i te kako se tope u ustima, a i posne su.
Potrebni sastojci za recept su:
1 kašičica šećera
20 grama kvasca
1 kašičica soli
500 grama brašna
50 ml ulja
250 ml vode (tople)
susam po želji
Za premazivanje: Posni majonez
Priprema kiflica:
U veliku posudu izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, zatim 250 ml tople vode, 50 ml ulja i promešajte. Postepeno dodajte 500 grama brašan i so. Kada ste sve sastojke sjedinili, umesite glatko testo. Testo ne ostavljate da raste.
Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova- trouglova. Možete ih praviti i slatke i slane, a možete kiflice ostaviti i prazne. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom i pospite susamom.
Peku se na 180 stepeni, dok ne porumene, od prilike 20 minuta, što zavisi od vaše rerne.
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Komentari(0)