STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog
Zimski dani osim što ne mogu da se zamisle bez prave srpske zimnice, ne mogu ni bez svadbarskog kupusa.
Specijalitet koji je pun mesa, povrća, a i naravno kiselog kupusa.
Ako do sada niste znali kako se sprema, moraćete da zapišete ovaj recept i da uživate u ovom jelu.
Možda vas zanima:
STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog
MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Možda vas zanima:
STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog
MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Možda vas zanima:
STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog
MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Potrebni sastojci za svadbarski kupus:
lovorov list
4 kilogramakiselog kupusa
biber u zrnu
1 kilogram svinjskog mesa od plećke
1 kašika slatke paprike
1 kilogram junećeg mesa od buta
1 puna kašika masti
1 kilogram suvih rebara
4 čena belog luka
1 kilogram slanine
1 veći crni luk
Ovo je način pripreme:
U tiganju istopite mast, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku, pa brzo promešajte. Isecite kupus na krupnije komade, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali mašću.
Dno tepsije obložite listovima kupusa, pa poređajte seckani kupus, pa luk, pa meso, pospite biberom i seckanim belim lukom, pa opet poređajte kupus i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.
Poslednji red treba da bude seckani kupus, a onda poređajte i nekoliko komada lovorovog lišća. Pokrijte listom kiselog kupusa, pa prelijte toplom vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još 4 sata.
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Komentari(0)