Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.
Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:
– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.
– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.
– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.
– Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.
– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.
Prijatno!
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)