TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Zbog svoje velike hranljive vrednosti, jaja su prisutna u mnogim jelima naše nacionalne kuhinje. Pripremaju se na različite načine tako da ih možete jesti u kombinaciji sa drugim namirnicama. Kada je u pitanju tradicionalni srpski doručak, najčešći specijaliteti sa jajima su kajgana i omlet, koji odlično idu uz šolju domaćeg mleka ili jogurta ujutru.
OMLET NA SRPSKI NAČIN
Sastojci:
krompir - 50 g
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Priprema:
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Krompir iseckajte na tanke komadiće i propržite ih u vrućem ulju.
Prelijte umućenim jajima, koja ste pomešali sa pavlakom, kačkavaljem, mirođijom, pobiberili i posolili.
Dok pržite, mešajte sve vreme. Čim se jaja isprže sa jedne strane, okrenite ih u tanjir.
U tiganju zagrejte maslac, omlet vratite u tiganj da se isprži i sa druge strane i odmah poslužite.
KAJGANA NA SRPSKI NAČIN
Sastojci:
30 grama praziluka
1 paprika iz turšije
1 čen belog luka
50 grama slanine
50 grama starog belog sira
50 grama starog kajmaka
2 jaja
30 grama kukuruznog brašna (griza)
30 ml mleka
so po želji
bosiljak
1 supena kašika masti (može i ulje)
Priprema:
Na vreloj masti propržiti sitno iseckan luk i papriku, pa kada počnu da menjaju boju, dodati iseckanu slaninu. Nakon 1-2 minuta, dodati smesu koja je prethodno pripremljena u činiji. Sve to se uz stalno mešanje peče oko 3 minuta, a onda se preko toga stavi kajmak. Smesa: u činiji razmutite jaja, sir, mleko, brašno, so i bosiljak. Ovo jelo najbolje prija uz hladan jogurt i domaću pogaču.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Komentari(0)