Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami
Majonez odlično dopunjuje svako jelo, a ruska salata ne može da se zamisli bez njega. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli ovu salatu, ali oni koji su je probali napravljenu sa domaćim majonezom kunu se da je neuporedivo ukusnija. Domaći majonez i nije baš toliko jednostavan za pripremu koliko god delovao tako. Ako ne napravite neke stvari kako treba, velika je verovatnoća da neće uspeti. U nastavku teksta pročitajte na šta da obradite pažnju i osiguraćete savršeno ukusan domaći majonez.
Sastojke za majonez možete da stavite u blender, a možete da koristite i mikser ili žicu. To je vaš izbor, ali zato vodite računa kada dodajete ulje. Ako koristite maslinovo ulje, ekstra devičansko je obično previše jakog ukusa i neće se dobro povezati sa ostalim sastojcima. Koristite obično maslinovo ulje ili pola ekstra devičansko i pola obično ulje.
Nerafinisana ulja sadrže monogliceride koji će rezultirati majonezom koji se brzo odvaja. Za pola ili celu šolju ulja dovoljno je jedno žumance i jedna kašika soka od limuna ili sirćeta. Ako koristite sirće, neka bude kvalitetno, a najbolje je belo vinsko sirće.
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Takođe, bitno je da sastojci budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera minimum pola sata pre nego što ćete početi sa pripremom. Još jedna bitna stvar je dodavanje soli. NJu uvek dodajte u žumanca sobne temerature kako biste izbeli zgrušavanje. Majonez nemojte da pravite po vrućini i vlažnom vremenu, jer ćeti biti previše mastan.
Ako volite da eksperimentišete i ljubitelji ste aromatičnih namaza u majonez možete da dodate začinsko bilje ili začine.
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Komentari(0)