Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu
Ova proja se jede viljuškom, kao kolač
Potrebno je:
Priprema:
Umutiti jaja dodati ulje, jogurt, hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Dodati kukuruzno brašno, seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.
Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporerditi. Rena mora biti ugrejana na 210 stepeni C pa peći projaru da dobro porumeni oko 45 minuta.
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Komentari(0)