Najbolji recept za mleveni paradajz koji se ne kuva! Svaka domaćica treba da zna da ga spremi
Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.
Sastojci:
4-5 zrelih paradajza
2 kašike maslinovog ulja
So po ukusu
Sveže mleveni crni biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili bosiljak
Priprema:
Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.
(Ucentar)
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Komentari(0)