Najbolji recept za mleveni paradajz koji se ne kuva! Svaka domaćica treba da zna da ga spremi

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.

paradajz
Shutterstock

Sastojci:

4-5 zrelih paradajza

1-2 čena belog luka (opciono)
2 kašike maslinovog ulja
So po ukusu
Sveže mleveni crni biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili bosiljak

Priprema:

Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.

Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.

U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.

Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.

Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.

Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.

Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.

Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.

(Ucentar)

Komentari(0)

Loading