OVA TRI TRIKA ZA SOČNO I MEKANO MESO MORA DA ZNA SVAKA DOMAĆICA: Stavite ovo u činiju i više NEĆE BITI ŽILAVO
Koliko puta vam se desilo da kupite meso koje je „žilavo“ i da ni posle termičke obrade, koliko god da ste ga kuvali ili pekli, niste uspeli da ga „omekšate”?
Postoje tri vrlo jednostavna trika kako da meso koje spremate uvek bude sočno i mekano posle kuvanja i pečenja.
1. Soda bikarbona
Korisna svojstva sode bikarbone nadaleko su čuvena u kulinarstvu, ali ako do sada niste znali, ona odlično pomaže i u omekšavanju mesa.
Sve što je potrebno da uradite jeste da natrljate površinu mesa sodom koja će podići pH vrednost i sprečiti da se proteini stvrdnu tokom termičke obrade.
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
2. Morska so
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Možda vas zanima:
EVO KAKO DA NA SUVIM MESTIMA PONOVO NARASTE TRAVA: Stari jeftin trik!
Potrebno je oko 7 dana da počne da deluje
MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)
Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka
Ovaj način omekšavanja mesa poznat je vekovima. Meso natrljajte krupnom, morskom solju sat vremena pre nego što ćete ga staviti da se peče i ostavite ga na sobnoj temperaturi. So će zadržati vodu u mesu i neće dozvoliti da se isuši tokom kuvanja.
Višak soli uklonite pre nego što meso stavite u pećnicu ili u tiganj.
3. Marinada sa kiselinom
Napravite marinadu od maslinovog ulja i sirćeta ili limuna i u njoj marinirajte mesno najduže 30 minuta pre pečenja ili kuvanja. Kiselina će „napasti“ veze između niti proteina i učiniti meso mekanim. Molekuli vode će ostati sačuvani i meso će biti mekano i sočno.
Mariniranje mesa na ovaj način ne bi nikako trebalo da traje duže od pola sata, jer ćete dobiti kontraefekat, piše Telegraf.
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Komentari(0)