UKUS ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA Srbi obožavaju ovakve punjene tikvice!

11:30

Gastronomija 0

Tikvice punjene belim mesom i slaninom - niko ih neće odbiti

Tikvice
Printscreen/Instagram

Ručak kakav se ne odbija! Tikvice punjene piletinom i slaninom koja da smesi poseban šmek će vas izuti iz cipela!

Potrebno je:

- 3 (oko 1kg) tikvice

- oko 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- oko 200 g kisele pavlake
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- malo seckane slanine
Tikvice Printscreen/Instagram
 

 

Priprema:

Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati sitno seckanu slaninu. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.

Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.
Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.
Tagovi:

Komentari(0)

Loading