Videli ste CRVENU tačkicu na ŽUMANCETU? Evo da li smete da konzumirate takvo jaje
Možda je kokoška bila bolesna, a jaje nije pogodno za hranu?
Razbijete jaje - i svetla tačka pocrveni na žumancetu. Šta ako nešto nije u redu sa njim i to će štetiti našem zdravlju?
U stvari, nije sve tako strašno. Činjenica je da žumance tokom formiranja prodire mnogi krvni sudovi. Ako jedan od njih pukne, dobija se crvena tačka, slična modrici. A posuda može da pukne iz mnogo razloga, koji su apsolutno fiziološki, u njima nema ništa opasno po ljudsko zdravlje.
Alternativno, crvena tačka na žumancetu može biti znak da je jaje oplođeno i da se može izleći pile. Tačnije, mogao bi, ako bi najkasnije nedelju dana kasnije bio poslat u inkubator, pretučen, kao što ga je legla kokoška. Dok je u vašoj kuhinji, malo je verovatno da će se izleći osim ako jaje nije super sveže.
Možda vas zanima:
DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.
Možda vas zanima:
DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.
Možda vas zanima:
DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.
Ali u svakom slučaju, crvene mrlje ne znače da je jaje pokvareno, zaraženo nečim i da se ne može jesti.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Komentari(0)