Srpska gibanica ali ona prava “dundoša” od koje se prsti ližu: Odlična ideja ako vam dođu iznenadni gosti
Domaća gibanica za početnike.
Srpska gibanica ali ona prava “dundoša” od koje se prsti ližu.
Predobra uz čašu jogurta, uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
500 gr gotovih kora
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
Za preliv:
100 ml mleka
malo ulja
1 jaje
Priprema:
Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30×20, može i veća obložiti dno pek-papirom.
Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora koje vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge.
Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore pa sir..I tako dok imate kora i fila.
Vratiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke.
Umutiti jaje dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min na 210 stepeni C. Seći toplu.
Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POZNATE OD DAVNINA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, evo zašto
Semenke bundeve imaju mnogo korisnih svojstava za zdravlje i zbog toga se od davnina koriste u domaćoj medicini.
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Ja redam po dvije kore i premazujem malo deblje filom... a kad se ispeče premažem mileramom ili vrhnjem. Isto nadođe!