RECEPT KOJI MORA DA ZNA SVAKA DOMAĆICA Ovo je najbolji način da napravite kolač koji voli cela Srbija
Sa ledenim kockama nikada nema greške.
Ledene kocke su jedan od onih kolača kojima malo ko može da odoli. Prepoznatljive po tamnom patišpanju, prelivu od čokolade i ukusnom belom filu, podsećaju na detinjstvo. Uz to, veoma ih je lako napraviti, a sigurno će očas posla nestati iz pleha.
Sastojci:
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 1 kašika kako praha
Preliv za koru:
- 350 ml vode
- 300 g šećera
Za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Žumanca odvojite, a belanca umutite u čvrt sneg, u koji ćete potom dodati šećer, brašno, kako i žumanca, pa ponovo sve umutite. Ulijte u pleh posut sa malo brašna i pecite na 220 C 15-ak minuta. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte do ključanja i povremeno mešajte. Kada se šećer otopi, a voda proključa, smanjite temperaturu i šerpu ostavite na ringli. Čim koru izvadite iz rerne pmah je prelijte vrućim prelivom. 100 ml mleka sipajte u posudu, dodajte brašno i mutite da ne ostanu grudvice. U preostalih 400 ml mleka dodajte šećer i stavite na ringlu da proključa.
Kada mleko proključa, sipajte mleko koje ste pomešali sa brašnom. Smanjite temperaturu i neprestano mešajte dok ne dobijete gustinu pudinga. Ostavite fil da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu da bude penast pa dodajte u fil, koji ćete potom rasporediti po kori. Glazru ćete pripremiti tako što ćete u šerpu sipati slatku pavlaku, a kada proključa dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite glazuru da se prohladi, pa je prelijte preko kolača. Sve ostavite u frižider nekih dva sata da se dobro stegne, nakon čega možete kolač da sečete na kocke i poslužite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
Komentari(0)