IMATE GASOVE OD PASULJA? OTKRIVAMO VAM GENIJALAN TRIK: Za ovo znaju samo najiskusnije domaćice
Uradite ovo i stomak Vam se neće nadimati.
Pasulj je omiljeno jelo mnogima, a pripremiti se može na gomilu načina i svaki je poseban doživljaj za gurmanska nepca. Njegov učinak na zdravlje takođe je značajan.
Naime, pasulj ima vrlo malo masnoća i kalorija, bez obzira na vrstu. Osim toga, odličan je izvor belačevina, B vitamina, folne kiseline i vlakana koja snižavaju holesterol. Svi ga mogu konzumirati jer ne sadrži gluten. Ako ste na dijeti, slobodno se opustite uz jelo do pasulja s obzirom na vrlo malo kalorija i masti kojima obiluje, a istovremeno opskrbljuje telo magnezijumom i gvožđem.
Energije Vam nakon jela od pasulja neće nedostajati, a telu će pružiti i pravu antioksidativnu zaštitu.
Možda vas zanima:
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJBOLJA PRIPREMA ČORBASTOG PASULJA: Zahvaljujući OVOJ caki raskuvaće se svako zrno
Nikad brža i jednostavnija priprema pasulja zahvaljujući važnoj caki
Možda vas zanima:
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJBOLJA PRIPREMA ČORBASTOG PASULJA: Zahvaljujući OVOJ caki raskuvaće se svako zrno
Nikad brža i jednostavnija priprema pasulja zahvaljujući važnoj caki
Možda vas zanima:
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJBOLJA PRIPREMA ČORBASTOG PASULJA: Zahvaljujući OVOJ caki raskuvaće se svako zrno
Nikad brža i jednostavnija priprema pasulja zahvaljujući važnoj caki
Mnogi će zastati pre pripreme pasulja znajući da nadima pa uzrokuje eventualne neugodnosti zbog stvaranja plinova u telu. No, i za to postoji nekoliko trikova.
Mnogima je dobro poznato da će pasulj manje nadimati namoči li se pre kuvanja barem nekoliko sati u vodi. Prema triku iz bakine kuhinje, pasulj je dobro namočiti i dan ranije pa ga ostaviti u vodi preko noći.
Osim namakanja u vodi, kako pasulj ne bi nadimao, prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, majoran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak plinova u telu.
Činjenica je i da slabo kuvani pasulj izaziva više vetrova. Želite li to sprečiti, pasulj obavezno operite (čak i onaj iz konzerve) i kuvajte ga na laganoj vatri i duže, a ne na jačoj. Pranjem i namakanjem pasulj gubi šećere koji između ostaloga utiču na naduvavanje, odnosno kasniju nadutost. Naime, kada taj šećer dođe u debelo crevo, bakterija koja je zadužena za razgradnju proizvodi neugodan miris plina koji će i te kako napustiti telo.
Iskusni kuvari savetuju da je pasulj dobro kuvan tek nakon što tri puta provri.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
Komentari(0)