DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Miris testa i šećera u prahu koji se od rerne razvija sve do ulaznih vrata, uglavnu su prva pomisao kada kažemo bakina kuhinja. Sada konačno i vi možete da kuvate i mesite kao vaša baka jer je stigao pravi bakin recept za domaću štrudlu!
Sastojci za testo:
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
- Nadev: džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo.
Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu, a tu je i TikTok.
BONUS VIDEO:
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)