MIRIŠE NA MORE USRED SELA RASNA Lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu (FOTO)
Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti izbog mnogih srpskih državljana.
Kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre grnaičnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu. U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević masjtorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.
"Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje", kaže Šućro.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor moe pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.
"Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu", kaže kroz osmeh Šućro.
Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)