KOLAČ OD JEDNE JABUKE Jednostavan recept
Ima sjajan ukus vanile zbog bogatog nadeva i ova za pripremu veoma jednostavna poslastica, očaraće vas svojim bogatim ukusom i kremstom teksturom.
Evo kako da pripremite kolač od jabuke sa pudingom od vanile:
Sastojci:
1 veća jabuka
Za puding fil:
1 jaje
200 ml. mleka
1 kesica pudinga od vanile
50 gr. šećera
Za testo:
2 jaja
100g šećera
100ml mleka
20ml ulja
200g. brašna
pola kesice praška za pecivo (1 kašičica)
Priprema:
Sastojke za testo izmešajte, redosled dodavanja ide po navedenim sastojcima.
Umešajte i iseckanu jabuku i sve izlijte u tepsiju 22×30 ili približno. Napravite šare od pudinga, poput mreže, samo izlijte unakrsno po tepsiji i odmah stavite u rernu.
Pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
Ako je tepsija manja onda pecite duže. Kolač pospite šećerom u prahu.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
Komentari(0)