SPECIJALITET IZ ŠUMADIJSKOG KRAJA Jednostavna priprema tradicionalnog srpskog deserta
Obradujte ukućane ukusnom poslasticom.
Ova torta je tradicionalni slatkiš iz Šumadije, koji karakterišu namirnice koje su upravo sa ovog područja, suve šljive, med, rakija prepečenica… Vole je svi putnici namernici, a pošto se jednostavno priprema, ovo je prava prilika da obradujete najmilije.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
SRBI, BOSANCI I HRVATI SU ISTI NAROD Profesor šokirao objavom, izazvao rat na mrežama: "Genetski su isti, nema razlike"
Bosanci, Hrvati i Srbi su potpuno identični - isti narod, rekao je profesor Roj Kasagranda sa teksaškog koledža u Ostinu, a taj snimak se masovno delio po društvenim mrežama, izazvavši gomilu komentara građana svih pomenutih država!
Možda vas zanima:
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
SRBI, BOSANCI I HRVATI SU ISTI NAROD Profesor šokirao objavom, izazvao rat na mrežama: "Genetski su isti, nema razlike"
Bosanci, Hrvati i Srbi su potpuno identični - isti narod, rekao je profesor Roj Kasagranda sa teksaškog koledža u Ostinu, a taj snimak se masovno delio po društvenim mrežama, izazvavši gomilu komentara građana svih pomenutih država!
Možda vas zanima:
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
SRBI, BOSANCI I HRVATI SU ISTI NAROD Profesor šokirao objavom, izazvao rat na mrežama: "Genetski su isti, nema razlike"
Bosanci, Hrvati i Srbi su potpuno identični - isti narod, rekao je profesor Roj Kasagranda sa teksaškog koledža u Ostinu, a taj snimak se masovno delio po društvenim mrežama, izazvavši gomilu komentara građana svih pomenutih država!
10 palačinki, 300 g mlevenih oraha, 100 ml bagremovog meda, 100 ml mleka, 500 g suvih šljiva, 50 ml rakije prepečenice, 150 ml slatke pavlake, 4 belanca, 250 g šećera i kesica vanilin šećera.
PRIPREMA:
Orahe prelijte vrućim mlekom, dodajte med i vanilin šećer. Zatim dodajte 400 g sitno sečenih šljiva koje ste prethodno prelili rakijom. Kada se fil ohladi, dodajte ulupanu pavlaku i filujte palačinke, te ih slažite jednu na drugu kao tortu. Belanca i šećer dobro umutite u čvrsti sneg i premažite celu tortu i ukrasite preostalim suvim šljivama iz prepečenice. Tortu zatim stavite u rernu zagrejanu na 200°C, pecite oko četiri minuta da blago porumeni i dobije vatrenu boju.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)