NAJSOČNIJI TRADICIONALNI KOLAČ Male tajne naših baka za najbolji recept!
Za Vas smo pripremili najbolji recet za tradicionalni srpski slatkiš.
Urmašica je orijentalni kolač od testa sa jajima i puterom, po obliku sličan urmi, po kojoj je i dobila ime. Jako je zastupljena na trpezama Srbije.
Sastojci:
2 jaja ; 2 kašike šećera ; 2 dcl ulja ; 2 dcl jogurta ; 1 kesica vanilinog šećera ; 1 kesica praška za pecivo ; 4-5 čaše brašna ; 3 čaše šećera ; 3 čaše vode ; 1/2 limuna.
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu, od kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Sirup ostaviti da se hladi. Umutiti 2 jaja sa vanilin šećerom i 2 kašike šećera, dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i 2 čaše brašna. Dobro umutiti mikserom. Dodati još 2,5 čaše i rukom zamesiti i izraditi testo.Testo je mekano ne lepi se za ruke. Podeliti testo na 32 loptice. Od loptica napraviti urmašice, staviti u pleh i peći na 200 stepeni 25 – 30 minuta, da lepo požute. Hladnim sirupom preliti tople urmašice. Posle 10 -15 minuta ih prevrnuti da stanu 10 minuta pa ih opet vratiti u prvobitno stanje i ostaviti da urmašice upiju sirup.
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
Komentari(0)