DA LI ŽENE MOGU DA SE PRIČESTE ZA VREME MENSTRUACIJE? Vladika Grigorije napokon pojasnio večitu dilemu

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

"Odgovor na ovu dilemu našao sam u drevnoj "Sirijskoj didaskaliji" iz 4. veka," pojasnio je Vladika Grigorije

vladika grigorije
Printscreen

Kod nas postoji verovanje da je žena tokom menstrualnog ciklusa "nečista" te da tim danima ne sme da dolazi u crkvu, a ponajmanje da se pričešćuje.

Zbog toga pojedine žene su čak tokom pojedinih praznika stajale na vratima crkve, ne usuđujući se da uđu u nju.

Dilemu "da li žena sme da se pričesti za vreme menstrualnog ciklusa," rešio je vladika Grigorije, kao što je to uradio i sa najčešćom dilemom kod Srba, a to je da li se smeju raditi kućni poslovi na crveno slovo?.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vladika Grigorije je na TikToku rekao sledeće:

"Odgovor je da žene mogu da se pričeste u crkvi tokom mensturalnog ciklusa. I to nije moj odgovor već sam ga našao u drevnoj "Sirijskoj didaskaliji" iz 4. veka, u kojoj se jasno kaže da je Duh sveti taj koga nosimo u sebi, koga smo dobili na našem telu, na krštenju. Koji nas privodi Hristu, uvodi nas u crkvu, osvećuje i spasava. Duh nas vodi ka Hristu spasitelju, nikakve telesne prirodne nečistote ne mogu da nas odvoje od Boga", rekao je Vladika Grigorije.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading