Želim da deca osete toplinu doma i porodice: Praznična bajka u domu Nidžovića iz Čačka

15:00

Aktuelno 0

Marija i njene kćerkice same su pravile novogodišnje ukrase

porodica Nidžović
rina

U domu Nidžovića u Ljubiću sve je podređeno pranzičnom, odnosno novogodišnjem raspoloženju. Marija je mlada mama dveju devojčica i koja kako kaže sve važne datume i praznike voli da obeleži dekoracijama u skladu sa njima, pa je tako u njihovom domu okićena jelka, ali i napravljena posebna dekoracija za njene princeze.

- Svake godine napravimo neke nove ukrase kod kuće, da moje kćerkice zaista osete taj duh praznika. Pravimo i dopunjujemo dekoracije za jelku i kuću uopšte. Prvenstveno zbog dece što je i normalno, kod nas je počelo uveliko, euforija je sve veća kako se praznici približavaju. Trudim se da svojim kćerkama usadim u srca praznike, ali i kreativnost”, rekla je za RINU Marija Nidžović.

Ona je istakla da je veoma važno decu vaspitavati u duhu praznika, jer su ti dani kada je porodica na okupu. Kada se zaboravljaju negativne stvari i širi samo pozitivna energija.

Najviše truda Marija i kćerkice su izdvojile da same naprave praznične lutkice, koje su nazvale Lola i Mila.

- Sve se trudimo da uklapamo i uklopimo, naravno, u svakom slučaju sve je podređeno deci, trudimo se da one uživaju u praznicima u pravom smislu reči, da osete tu radost. U srcu svih nas i praznika je zapravo toplina porodice, zato nam ništa nije bilo teško i samim tim želimo da najviše vremena provedemo sa porodicom za vreme praznika, bilo da pijemo čaj pored jelke, da pravimo novogodišnje kolače”, zaključila je Maja.

srpkinja sa zastavom

SRPKINJE MEĐU VIŠIM: Koja je prosečna visina žena u Evropi

Aktuelno

15:00

7 maj, 2024

Kao i cela planeta, tako je i Evropa tokom godina pretrpela značajne transformacije. Zahvaljujući novom tehnološkom napretku, evropski način života postao je zdraviji, što je jedan od ključnih faktora koji doprinose značajnom povećanju prosečne visine (pogotovo žena) u Evropi tokom prošlog veka.

Komentari(0)

Loading