CENA ZA KILOGRAM 180 DINARA Odličan kvalitet i rod crvenog povrća uprkos lošim vremenskim uslovima

18:00

Aktuelno 0

Jedna Danina džinovska paprika dovoljna za ručak cele porodice

paprika
rina

Kako jesen odmiče tako se bliži i kraj sezonskih radova u voćnjacima i njivima u plodnim pomoravskim selima. Ostalo je još vrednim poljoprivrednicima da konačno oberu jabuke, izvade krompir ali i završe sezonu paprika. Ove godine povrće posebno po tome što je neophodno za čuveni delikates - ajvar, na pijačnim tezagama i marketima dostiže cenu i do 220 dinara po kilogramu, pa mnogi kažu da će se ajvar sa pravom zvati sprskim kavijarom.

- Paprika iz pomoravskih sela nadaleko je čuvena po svom kvalitetu, po boji, odličnoj strukturi, zato sve što se nabere sve se i proda. Ljudi ne pitaju za cenu. Istina je da negde koštaju i preko 200 dinara, ali ja svoju papriku prodajem za 180 dinara i svi srećni i zadovoljni, kaže za RINU Dana Dukanac iz sela Viljuša kod Čačka.

paprika rina
 

Njene paprike daleko se prepoznaju i čuvene su po posebnoj krupnoći, tako da ukoliko uzmete da njih pravite za ručak umesto čitavog kilograma, dovoljna su vam njena samo jedan ili dva primerka i može da jede čitava porodica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

paprika rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Uprkos poplavama i gradu koje su zahvatili ovaj naš kraj, rod je dobar ove sezone. Međutim, moram da kažem to je paprika koja je ostala posle svih neprilika i da je i šteta pola - pola, da nije bilo vremenskih neprilika bilo bi sve duplirano. Ovde možete da nađete papriku težine i do 450 grama što znači da su u kilogramu dve do tri paprike”, kaže Dana.

Ona dodaje da se već godina bave proizvodnjom ovog povrća, tako da im je plasman paprika već osiguran i da imaju stalne mušterije.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading