OVE TRIKOVE ZNAJU SAMO ISKUSNE DOMAĆICE: Evo kako da EFIKASNO i JEFTINO očistite frižider, JEDAN sastojak SVE RADI

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Otvorili ste vrata frižidera i zapuhnuo vas je neprijatni miris? Ponekad je teško rešiti ga se čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje je počelo da se kvari.

Frižider
Shutterstock

Zato nije zgoreg podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neprijatnih mirisa u frižideru:

Koristite sodu bikarbonu

Da biste uklonili neprijatan miris, prebrišite sve površine u frižideru rastvorom od jedne kašičice sode bikarbone u litru tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prevencija neprijatnih mirisa

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neprijatnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen efekat trebalo bi da traje do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.

Redovno brišite police

Da biste održali svežinu u frižideru, prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, nastojte da redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neprijatan miris.

(Krstarica)

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading