KOLIKO KOŠTAJU PRVE MALINE Prodaju se u malim kutijicama od 200 grama kao da su kavijar

16:00

Aktuelno 0

Paprene cene prvih domaćih malina

maline
Rina

 I dok je otkupna cena crvenog zlata ove godine dosta niža nego prethodne ali je još uvek i pod velikim znakom pitanja, maline na pijačnim tezgama papreno koštaju. Prve domaće stigle su u prodaju, ali nimalo nisu jeftine. 

- Kilogram malina sada košta 600 dinara, zavisno od kvaliteta mogu se ići i do 700. Potražnje kupaca ima, jer znamo svi koliko su maline zdrave, ali retko se dešava da neko kupi kilogram, mahom se uzima po nekih 200 grama koje se posebno pakuju u kutijice i prodaju za oko 150 dinara, kaže za RINU prodavac voća na čačanskoj pijaci.

Berba malina u većini malinogroja već je počela, a uprkos lošim vremenskim uslovima koji su desetkovali rod potražnja za beračima je ogromna. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Dnevnica se kreće oko 4.000 dinara plus smeštaj i hrana, mada pojedini plaćaju i više pa dnevnica ide i do 6.000 dinara u pojedinim malinogorjima. Dobre radnike je teško naći, iz godine u godinu sve je teže pronaći one koji žele da se bave ovim poslom i ostvare doduše jednokratnu, ali dobru zaradu, kaže malinar Ivan Tomić. 

Imajući u vidu da je ovo početak sezone i da su se domaće maline tek našle na tezgama, prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim "i na bolje" kad je u pitanju budžet građana.

 

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading