ZANIMLJIV OGLAS I VELIKA POMAMA: Direktorska plata za berače crvenog zlata, za 20 dana do nje

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Dnevnica u malinjacima 4.000 dinara uz plaćen smeštaj i hranu.

ZANIMLJIV OGLAS I VELIKA POMAMA: Direktorska plata za berače crvenog zlata, za 20 dana do nje
Rina

I dok mnogi malinari muče veliku muku sa naplaćivanjem dugova i preostalim zalihama crvenog zlata, neki se već uveliko spremaju za novu sezonu. Iako je tek april, ne želeći ništa da prepusti slučaju, Vlade Marković iz Čačka koji zakupljuje malinjake u selima Radaljevo i Trešnjica, već je objavio oglas da traži berače malina za predstojeću sezonu.

- Ove godine dnevnica za berače je 4.000 dinara, uz tu dnevnicu imaju obezbeđenu hranu iz restorana i smeštaj. Imaju uslove kao što ih imaju i ukućani. Angažovati dobre radnike nije lako, zato smo već sada krenuli u potragu. Otkupna cena o kojoj se polemiše ove godine jeste oko 300 dinara po kilogramu, što jeste manje u odnosu na prošlu godinu kada je bila 500 dinara, ali svakako idemo dalje. Kolo sreće se okreće, rekao je za RINU Vlade.

ZANIMLJIV OGLAS I VELIKA POMAMA: Direktorska plata za berače crvenog zlata, za 20 dana do nje Foto: Rina
 

Prošlogodišnji njegov rod sav je prodat, nema zaliha na lageru a dobre prinose, uprkos lošim vremenskim uslovima očekuje i ove sezone.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Rodne grane na malinama nisu bile velike, sneg je napadao po listu i po grančicama i to je bio odličan izolator od mraza. Očekujemo solidne prinose i dobar kvalitet maline, dodao je Marković.

U prethodnom periodu kao veliki problem u srpskim malinogorjima navodi se starost sadnica, a iz resornog ministasrtva poručuju svim malinarima da iskoriste subvencije države i stari sadni materijal zemene novim, koji donosi mnogo veći rod po hektaru.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO: 

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Komentari(0)

Loading