Ponovo radi Čigota: Osposobljen deo za ambulantne peglede i laboratorisjke analize

11:00

Aktuelno 0

Majstori u punom jeku rade na rekonstrukciji krova

Čigota
rina

Nakon velikog požara i pričinjene štete na objektu, Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru od danas ponovo počinje sa radom, osposobljeni su delovi u kojima se vše ambulantni pregledi laboratorijske analize.

- Radiće fizijatri, kardiolozi, pedijatri i specijalisti nuklearne medicine. Svi pacijenti koji su imali zakazane preglede, u najkraćem roku dobiće svoje nove termne. Trenutno nemamo nikog u smeštaju, ali se nadam da ćemo od vikenda kenuti sa "Čigota" i "Čigotica" programom, kaže za RINU Aleksandar Simić, direktor Specijalne bolnice Čigota.

Radovi na sanaciji štete su u punm jeku, sav oštećeni prostor je očišćen, a na terenu su i građevinski radnici koji prave konstrukciju za privremeni krov. Nakon toga trebalo bi da usledi rekonstrukcija B, AB i C bloka.

- Šteta je zaista velika, peti i šesti sprat su potpuno izgoreli, a zbog velike količine vode koja se slivala oštećeni su i spatovi ispod. Jedini koji nije oštećen je A blok, njega smo uspeli da spasimo spasimo kao i deo restorana i ambulantni deo, kaže Spasić.

U obnovi Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma, koja je od velikog značaja i simbol Zlatibora, ali i veoma važna za celu Srbiju, veliku pomoć pružaju država i lokalna samouprava.

ivanjičke krave

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu

Aktuelno

12:00

13 maj, 2024

Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

muzej košarke

Čačak dobija Muzej košarke, u toku završni radovi: Sportska legenda Radmilo Mišović poručuje - ovo je ogromna stvar za srpski sport

Aktuelno

11:00

13 maj, 2024

Grad na Moravi odavno je poznat kao grad košarke, jer su upravo u Čačku potekla neka od najvećih imena u sportu pod obručima. Sada se u samom centru grada pravi jedinstveni Muzej košarke, a u toku su završni radovi. Grad koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca ne mora da brine ni za košarkaški podmladak, samim tim gradu na Moravi i jeste potrebna ustanova kakva je Muzej košarke upravo zbog legendi koje su ime Čačka odnele u svet. Košarkaše legende kao što su Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i Željko Obradović imaće svoje posebno mesto u Muzeju košarke, njima će biti posevećen „Hol slavnih”.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading