20 GODINA NIJE KOPAO, ZALIVAO NI ĐUBRIO BAŠTU, A OPET IZVADI I DO 2 TONE KROMPIRA: Ceo svet mu se divi zbog ovog IZUMA

17:00

Aktuelno 0

Pametno baštovanstvo ne podrazumeva težak rad i trud. Naprotiv, to je savršen način da se iz prirode uzme najbolje

20 GODINA NIJE KOPAO, ZALIVAO NI ĐUBRIO BAŠTU, A OPET IZVADI I DO 2 TONE KROMPIRA: Ceo svet mu se divi zbog ovog IZUMA
Printscreen

Selo Šušnskoje na obali reke Jenisej u Rusiji obiluje neplodnom zemljom, dok letnja temperatura zna da pređe i preko 35 stepeni Celzijusa, a zimi da se spusti i do - 45 stepeni Celzijusa. Zbog nepovoljne klime kiše i snega skoro i da nema, zato je suša ogromna. Ali jedan čovek u tim (ne)uslovima ubira neverovatne plodove: kod njega rađa krompir, paradajz, šargarepa, bobičasto voće kao u nekom najplodnijem tlu.

U čemu je njegova tajna? U pametnoj bašti! Zamjatkin kaže da njegova bašta nije videla ašov, motiku ili plug, a opet se plodno tlo svakih 10 godina produbljuje za 30 do 40 centimetara.

Zemlja je postala tako rastresita da se kolje za paradajz s lakoćom utisne u zemlju. Prinos krompira je 2 tone na 100 m2, dok šargarepa i kupus svake godine rađaju sve bolje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovaj čovek ne koristi kompost, ni stajsko đubrivo. Ono što on od đubriva koristi je PEPEO!

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading