BILJKE KOJE MORATE IMATI U DVORIŠTU Odbijaju insekte i štetočine, a neke možete koristiti i kao začinsko bilje za pravljenje ukusnih jela

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Ako želite odbiti štetočine u svom dvorištu, postoje biljke koje prirodno odbijaju insekte i mogu vam pomoći da stvorite ugodno okruženje.

lavanda
pixabay

Lavanda

Lavanda je poznata po svom divnom mirisu, koji potiče od esencijalnih ulja na listovima biljke. Osim što je estetski privlačna, lavanda odbija komarce svojim mirisom. Uzgajajte je na sunčanim mestima s dobrom drenažom.

Neven

Neveni su jednostavni za uzgoj jednogodišnje biljke koje takođe ispuštaju miris koji odbija komarce. Postavite ih blizu terase ili ulaza u kuću kako biste držali bube podalje.

Citronela (Limunska trava)

Citronela se često koristi kao prirodni sastojak u preparatima protiv komaraca. Živa biljka citronele je najefikasnija u odbijanju štetočina. U toplijim područjima može se saditi direktno na sunčanom mjestu.

Mačja metvica

Mačja metvica je jednostavna za održavanje i može rasti gotovo bilo gde. Osim što odbija komarce, može oterati i druge insekte. Pazite da ne preuzme celi vrt jer je invazivna.

Bosiljak

Bosiljak je aromatična biljka koja osim što se koristi u kulinarstvu, takođe odbija komarce i muve. Možete ga uzgajati u vrtu ili u posudama na terasi.

Nana

Nana je još jedna biljka koja ima snažan miris i odbija insekte. Uzgajajte je u vrtu ili na terasi kako biste održali komarce podalje.

Ruzmarin

Ruzmarin je zimzeleni grm s mirisnim iglicama. Osim što je koristan u kuhinji, ruzmarin odbija komarce i druge insekte. Posadite ga na sunčanom mestu s dobrom drenažom.

Pelargonija (Geranij)

Pelargonija, poznata i kao geranij, ima miris koji odbija komarce. Cvetovi su šareni i mogu dodati boju vašem vrtu. Uzgajajte ih u posudama ili cvetnim gredicama.

Hibiskus

Hibiskus je lepa cvetnica koja takođe odbija komarce. Njegovi veliki cvetovi dolaze u različitim bojama i mogu dodati egzotičan izgled vašem vrtu.

Ove biljke ne samo da će odbiti neželjene insekte, već će i ulepšati vaš prostor svojim šarenim i mirisnim izgledom. Uživajte u bezbrižnim večerima na otvorenom uz prirodnu zaštitu od komaraca.

S ovim biljkama možete stvoriti prirodnu barijeru protiv štetočina i uživati u svežem vazduhu bez dosadnih insekata.

Komentari(0)

Loading