NAJSTRAŠNIJI LIK Otkriva VAŠU potisnutu stranu ličnosti, isprobajte Sondijev PSIHO TEST

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Sondijev test, razvijen od strane mađarskog psihijatra Leopolda Sondija 1935. godine, ima za cilj da istraži najdublje potisnute impulse pojedinca na osnovu odbojnosti koju osećaju kada vide određena lica na fotografijama. Test je zasnovan na opštem verovanju tog vremena da su potisnuti nagoni i karakteristike koje nas iritiraju ili uznemiravaju kod drugih zapravo prisutni u nama samima, ali su potisnuti još od ranog detinjstva.

Sondijev psiho test
Printscreen/Youtube

Sondijev test je funkcionisao na osnovu izbora portreta. Originalni test je uključivao šest setova, svaki sa osam portreta osoba koje su bile mentalno bolesne, psihopate ili klasifikovani kriminalci tog vremena.

Identifikacija odbojnosti: Učesnici su pažljivo posmatrali lica ovih osoba i birali ono koje ih je najviše plašilo.
Sondijev psiho test Printscreen/Youtube
 

 

Tumačenje: Izabrani portret se koristio da otkrije potencijalne potisnute impulse kod različitih tipova ličnosti na osnovu psihoanalize.

Evo nekoliko tumačenja na osnovu izabranog portreta:

1. profil - Sadista:

Ako je neko izabrao portret sadiste, verovatno je potisnuo neprijatna iskustva iz ranog detinjstva povezana sa autoritarnim ponašanjem i potrebom za dominacijom. Osobe koje su izabrale ovu sliku često ispoljavaju pasivno-agresivno ponašanje prema autoritetima.

2. profil - Epileptičar:

Izbor portreta epileptičara ukazivao je na potisnutu intenzivnu ljutnju koju osoba nosi još od ranog detinjstva. Ovi pojedinci su impulsivni, lako se iritiraju a mogu delovati spolja mirno i staloženo.

3. profil - Katatonik:

Osobe koje su potisnule hiperaktivnost u detinjstvu mogle bi izabrati portret katatonika. Oni se mogu boriti da ostanu povezani sa stvarnošću, imaju izuzetno živu maštu a održavaju strogu spoljašnjost kako bi izbegli otkrivanje ranjivih delova svoje ličnosti.

4. profil - Šizofreničar:

Izbor portreta šizofreničara otkrivao je potisnute osećaje duboke apatije. Ovi pojedinci često potiskuju osećanja ravnodušnosti prema drugima i osećanje ozbiljne izolacije. Iako mogu delovati društveno, njihovi odnosi su često površni.

5. profil - Histerik: Oni koji su izabrali portret histerika imaju intenzivnu želju da budu u centru pažnje bez obzira na cenu. Njihova emocionalna stabilnost je plitka i nestalna, karakteriše ih narcizam i ekshibicionizam.

6. profil - Depresivac:

Ako ste izabrali portret osobe koja asocira na depresivne crte ličnosti, to može ukazivati na potisnute osećaje tuge, beznađa i gubitka. Depresivci često imaju nisko samopouzdanje, osećaju se bespomoćno i teško pronalaze radost u životu.
Izbor ove slike ne znači da ćete postati depresivna osoba, već da možda potiskujete ove emocije.

7.profil - Manijak

Suštinski ste previše entuzijastični, otvoreni prema drugima, razbacujete se novcem i precenjujete svoje mogućnosti. Teško se kontrolišete pa to vaše ponašanje lako može da preraste u maniju. Spolja, izgledate kao prosečan čovek baš zato što pokušavate da sakrijete svoje ekscentričnosti. Ideal ste diskrecije i samokontrole – ali samo spolja.

8. profil - Disocijativni poremećaj

Ako ste odabrali ovu sliku, potisnuli ste želju da vas društvo prihvati kao člana suprotnog pola, a ne onog u kome ste rođeni. Verovatno ste u detinjstvu potisnuli neki problem identiteta, možda čak i polnog. Zato, da biste to prikrili, funkcionišete tako što preterano naglašavate karakteristike pola u kom ste rođeni.

Zapamtite da je ovaj test prvobitno osmišljen da istraži potencijalne potisnute impulse kod različitih tipova ličnosti, u skladu sa psihoanalitičkim teorijama. Ne predviđa kriminalno ponašanje niti ukazuje da ćete postati kriminalac ili serijski ubica.

Komentari(0)

Loading