OVO IMA SAMO U SRBIJI Muzej SEKIRA privlači sve više turista!

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Franjo Tot, Vojvođanin, ima neobičan hobi - sakuplja sekire!

muzej sekira
Printscreen/Youtube

Decenijama je Franjo skupljao po vojvođanskim ravnicama sekire, čekiće i druge predmete ručno pravljene, a koje je pronalazio na parcelama širom opštine Bač. Sve ove sekire je sačuvao u svojevrsnom muzeju u svom domaćinstvu.

Na njegovim policama i u garaži možete videti sekire za meso, led i drvo kao eksponate. Franjo je brojao do dve hiljade sekira, a kada je premašio taj broj, prestao je da broji. Njegova kolekcija obuhvata predmete stare  preko 100 godina. Ima sekiru koju je slučajno našao na otpadu, a na njoj je urezana godina proizvodnje 1902. Da nije došla kod njega u muzej, verovatno bi završila u nekoj topionici.

Takođe, Franjo je sakupio i čekiće od 100 grama pa sve do 15 kilograma.

Njegov muzej privlači oko hiljadu turista godišnje koji žele da vide stare sekire na jednom mestu. Franjo poručuje da će i dalje skupljati ove eksponate po raznim vašarima i parcelama i neće ih prodavati dok je živ.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading