POTPUNO PRIRODNO: Kokosovo ulje i kako da iskoristite ovaj fenomenalni proizvod!

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Kokosovo ulje možete smatrati uljem za sve i skoro da nema nikakvih negativnih efekata. Možete ga koristite za ishranu, na kosi, koži, noktima. Nije čudo što se mnogi proizvodi za negu lepote koji danas postoje na tržištu rade na bazi kokosovog ulja.

kokosovo ulje
Shutterstock

Otkrićemo vam da je pored ovih nešto skupljih proizvoda, odličan losion za telo, lice i kosu, kokosovo ulje koje se koristi u ishrani. Dakle, ako vam koža nije masna, imate idealan prirodni proizvod za negu, a istovremeno pomoću njega možete napraviti dobru klopu… Idealno, zar ne?

Zatim, možete ga koristiti i kao prirodni dezodorans za telo!

Ako tradicionalni dezodoransi iritiraju vašu kožu, svakodnevno korišćenje kokosovog ulja na koži je odlična alternativa. Isprobajte ovaj domaći dezodorans s tri sastojka koji ćete napraviti kod kuće:

  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 1/2 šolje sode bikarbone
  • 40-60 kapi esencijalnih ulja – izbor mirisa
  • Prazne posude za dezodorans

Preporuke za mirise: Mirisi ženskih ulja (lavanda, limun i žalfija) Mirisi muških ulja (čempres, ruzmarin i bergamot)

Uputstvo:

U posudu stavite kokosovo ulje, pomešati u sodu bikarbonu, dodajte u esencijalna ulja, čuvajte u posudi za dezodorans ili u staklenoj teglici.

Fenomenalno! Idemo dalje…

Sredstvo protiv insekata:

Odložite toksične hemikalije i napravite svoj vlastiti sprej protiv insekata. Da biste napravili oko 150 gr sredstva, jednostavno pomešajte 250 gr kokosovog ulja sa 45 do 55 kapi esencijalnih ulja; neki favoriti su recimo; eukaliptus, metvica i limunska trava.

Iako ćete morati da se mažete više puta tokom dana, izbeći ćete da u telo unesete oštre hemikalije i toksine.

Ali ima još!

Balzam za usne:

Umesto da unosite toksične hemikalije kroz balzam za usne, napravite svoj balzam. Ovaj domaći balzam za usne od lavande i mente rešava problem suvih, ispucalih usana.

Sastav:

  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika pčelinjeg voska
  • 2 kašike shea maslaca
  • 14 kapi eteričnog ulja lavande
  • Posude za balzam za usne

 

Uputstvo: U malom loncu na srednje jakoj vatri rastopite pčelinji vosak, kokosovo ulje i shea maslac. Uklonite sa vatre i dodajte ulje lavande. Umutiti dobro da rasporedite ulje po celoj smesi. Izlijte brzo u posude za balzam za usne.Pustite da se ohladi dok ne postane tvrdo.

Uživajte u blagodetima ovog divnog ulja, koje će vam pomoći da se preporodite na potpuno prirodan način!

Komentari(0)

Loading