MUŠKO IME KOJE SVE REĐE ČUJEMO, A IMA PREJAKO ZNAČENJE: Oni koji ga NOSE su POŠTENI

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Drugi oblici ovog imena su Mihajlo, Mihael, Mijailo, Mihailo, Mikan, Mikica i Miko

MUŠKO IME KOJE SVE REĐE ČUJEMO, A IMA PREJAKO ZNAČENJE: Oni koji ga NOSE su POŠTENI
Shutterstock

Miloš, Nikola, Marko, Milan - ovo su imena koja barem jednom svako od nas čuje. Međutim, postoje i ona imena koja toliko retko čujemo da često zaboravimo i da postoje. Upravo takvo je ime Mijat.

Mijat je muško ime hebrejskog poreklo. Nastalo je prema hebrejskom izrazu izvornog značenja "Ko je sličan Elu?", uz podrazumevani odgovor "sličan Bogu".

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, u prenesenom značenju ime Mijat znači "onaj koji je sličan Bogu".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postoji verovanje da su ljudi koji nose ovo ime pošteni, kreativni i nezavisni. Sposobni su da prebrode mnoge teskoće u životu. Rutinu života podnose lakše nego drugi i sposobni su da vole čistog srca.

Drugi oblici ovog imena su Mihajlo, Mihael, Mijailo, Mihailo, Mikan, Mikica i Miko.

(Telegraf)

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading