OVO PIĆE JE BILO OMILJENO PATRIJARHU PAVLU, STALNO GA JE PIO: Nije SVEJEDNO kako UTIČE na organizam

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Bilo da ga volite ili ne, paradajz je zdrav i trebalo bi da ga jedete što češće, ili da napravite sok od njega, a to je znao i patrijarh Pavle s obzirom da mu je bilo omiljeno pored koprive

patrijarh pavle
Printscreen/Instagram

Koliko često pijete sok od paradajza? Sigurno ne u onoj meri u kojoj pijete druge voćne sokove, ili neku manje svežu i manje zdravu i gaziranu varijantu. Ali razmislite – i paradajz je zapravo voće, zar ne?

Pošto je to nedovoljan razlog da počnete da ga pijete, pročitajte ostatak teksta i saznajte za neki razlog više.Sokovi od povrća postaju sve popularniji, kao i način ishrane poznatiji kao „Juicing“ . To je zapravo odličan način da u telo unesete neophodne vitamine, posebno onda ako baš i niste ljubitelj voća i povrća. Tu gde je sveže voće i povrće, nezaobilazan je i paradajz.

OVO PIĆE JE BILO OMILJENO PATRIJARHU PAVLU, STALNO GA JE PIO: Nije SVEJEDNO kako UTIČE na organizam Shutterstock
 

Bilo da ga volite ili ne, paradajz je zdrav i trebalo bi da ga jedete što češće, ili da napravite sok od njega, a to je znao i patrijarh Pavle s obzirom da mu je bilo omiljeno pored koprive.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1) SADRŽI OBILJE VITAMINA

Sveži sok od paradajza je odličan izvor vitamina A i C. Redovnim ispijanjem ovog soka sprećićete eventualne probelme sa vidom, poboljšaćete imunitet, a pomoćiće i zdravlju zuba i kostiju.

2) SMANJUJE NIVO HOLESTEROLA

Zahvaljujući niacinu, sok od šparadajza smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, a podiže nivo dobrog.

3) POMAŽE U MRŠAVLJENJU

Vlakana u paradajzu daju osećaj sitosti, pa će vam biti od velike pomoći ako ste na dijeti.

4) ČISTI TELO OD TOKSINA

U našem telu nalaze se mnogobrojni toksini i aditivi koje unosimo hranom. Paradajz pomaže rad bubrega i jetre, a time i čišćenje organizma.

5) POBOLJŠAVA TEN

Možete piti sok, a možete i da ga nanesete na kožu. Pomoćiće vam ako imate problem sa aknama i proširenim porama.

6) STIMULIŠE PROBAVU

Ako imate problem sa varenjem, ovaj sok će vam sigurno pomoći. Ovaj sok će vam olakšati varenje i više nećete patiti od zatvora.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading