OVO PIĆE JE BILO OMILJENO PATRIJARHU PAVLU, STALNO GA JE PIO: Nije SVEJEDNO kako UTIČE na organizam

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Bilo da ga volite ili ne, paradajz je zdrav i trebalo bi da ga jedete što češće, ili da napravite sok od njega, a to je znao i patrijarh Pavle s obzirom da mu je bilo omiljeno pored koprive

patrijarh pavle
Printscreen/Instagram

Koliko često pijete sok od paradajza? Sigurno ne u onoj meri u kojoj pijete druge voćne sokove, ili neku manje svežu i manje zdravu i gaziranu varijantu. Ali razmislite – i paradajz je zapravo voće, zar ne?

Pošto je to nedovoljan razlog da počnete da ga pijete, pročitajte ostatak teksta i saznajte za neki razlog više.Sokovi od povrća postaju sve popularniji, kao i način ishrane poznatiji kao „Juicing“ . To je zapravo odličan način da u telo unesete neophodne vitamine, posebno onda ako baš i niste ljubitelj voća i povrća. Tu gde je sveže voće i povrće, nezaobilazan je i paradajz.

OVO PIĆE JE BILO OMILJENO PATRIJARHU PAVLU, STALNO GA JE PIO: Nije SVEJEDNO kako UTIČE na organizam Shutterstock
 

Bilo da ga volite ili ne, paradajz je zdrav i trebalo bi da ga jedete što češće, ili da napravite sok od njega, a to je znao i patrijarh Pavle s obzirom da mu je bilo omiljeno pored koprive.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1) SADRŽI OBILJE VITAMINA

Sveži sok od paradajza je odličan izvor vitamina A i C. Redovnim ispijanjem ovog soka sprećićete eventualne probelme sa vidom, poboljšaćete imunitet, a pomoćiće i zdravlju zuba i kostiju.

2) SMANJUJE NIVO HOLESTEROLA

Zahvaljujući niacinu, sok od šparadajza smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, a podiže nivo dobrog.

3) POMAŽE U MRŠAVLJENJU

Vlakana u paradajzu daju osećaj sitosti, pa će vam biti od velike pomoći ako ste na dijeti.

4) ČISTI TELO OD TOKSINA

U našem telu nalaze se mnogobrojni toksini i aditivi koje unosimo hranom. Paradajz pomaže rad bubrega i jetre, a time i čišćenje organizma.

5) POBOLJŠAVA TEN

Možete piti sok, a možete i da ga nanesete na kožu. Pomoćiće vam ako imate problem sa aknama i proširenim porama.

6) STIMULIŠE PROBAVU

Ako imate problem sa varenjem, ovaj sok će vam sigurno pomoći. Ovaj sok će vam olakšati varenje i više nećete patiti od zatvora.

Komentari(0)

Loading