5 CITATA IZ BIBLIJE KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: U njima se krije rešenje svakog PROBLEMA, mogu promeniti život

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Donosimo vam 5 citata iz Biblije koji kriju rešenje svakog problema i mogu promeniti život iz korena.

5 CITATA IZ BIBLIJE KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: U njima se krije rešenje svakog PROBLEMA, mogu promeniti život
pixabay

Život često ume da bude nepravedan, te da nas stavlja u razna iskušenja i izazove koji se čine nepremostivim. Međutim, u svakoj situaciji treba naći snagu da krenemo napred i motivišemo sebe.

Vernici ili ne, Biblija u svom sastavu nosi reči za svakoga. Sveto pismo je dato od Boga, kako bi ljudi sledili dobar put u životu, a mudre reči iz Svetog Pisma odličan su putokaz ka pronalasku mira.

Voli bližnje

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

​​Ljubazni! kad je ovako Bog pokazao ljubav k nama, i mi smo dužni ljubiti jedan drugoga. Boga niko ne viđe nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je njegova savršena u nama.​1. Jovanova 4: 11-12

Tvoj odnos prema ljudima određuje tvoj odnos prema Bogu. Kako možeš voljeti nekoga koga ne vidiš, ako mrziš onoga koga vidiš?

Voli ljude. Brini se o njima. Od današnjeg dana počni sa jednostavnim osmjehom i lijepom riječi za one koji su ti u blizini. Tada, kako Biblija obećava, ljubav će se u tvom srcu uvećavati.

Praštaj

​I kad stojite na molitvi, praštajte ako šta imate na koga: da i Otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogreške vaše.

Marko.11: 25 Možeš se moliti čak i danima, ali ako u tvojoj duši živi nepraštanje, ti si odsječen od Božje milosti, i shodno tome, od Njegovog blagoslova.

Ponavljam još jednom: tvoj odnos prema ljudima opređeljuje odnos Boga prema tebi!

Ne odustaj!

Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.

​Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš.​Jeremija 33: 3

​Ponekad, za izlazak na novi nivo života, moraš se iskreno od srca požaliti Bogu. Kriknuti. Viknuti. Da ti je svega dosta, da nemaš snage, da više tako ne možeš. Takav iskren “krik duše” otvara vrata “nedostupnog” za nešto što ranije nijesi zno. Doći će novo razumevanje, otkrovenje, novi obrt. Bog je tako obećao, a On nikada ne laže.

Odredi svoju meru​

Dajite, i daće vam se: meru dobru i nabijenu i stresenu i preopunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom merom dajete onakom će vam se vratiti.

Luka 6: 38 Ovaj stih jasno govori da ti sam određuješ, šta ćeš dobiti u životu. Kako ti mjeriš – tako će i tebi odmjeravati. Kako ti sudiš o nečemu ili nekom – isto tako će se i tebi suditi.

Ako si pohlepan – ne očekuj velikodušnost od drugih. Ali ako si “davalac” u životu (vremena, snage, finansija) – nije iznenađujuće kad ti se još više vrati!

Traži utehu u Bogu

​Teši se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi.​Psalam 37:4 Kada ti je teško, bolno, loše – idi prema Bogu. Ako kreneš prema ljudima, alkoholu, narkoticima i drugim dopinzima – dobićeš privremen efekat, koji neće delovati na realnost.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading