Najmlađi Deda Mraz na svetu je dečak iz Srbije: Miloš ima samo šest godina, ali je na svom konju deoneo paketiće drugarima iz vrtića

Imao je i neverovatne Deda Mrazice

deda mraz
rina

Najpoznatiji deda na svetu ovih dana ima pune ruke posla, pa obučen u svoj prepoznatljivi kostim i sa dugom belom bradom obilazi mališane i nosi poklone. Ipak decu u požeškom selu obišao je jedan jedinstveni Deda Mraz, najmlađi na svetu, koji nije došao na irvasima već na konju. Miloš Kuvekalović već je poznat u čitavoj Srbiji kao dečak koji obožava konje i ima svog Čarlija, a ove godine se sa ponosom ponovo našao u posebnoj ulozi i stigao u vrtić u selu Gorobilje.

- Ja sam i prošle godine svojim drugarima donosio poklone i paketiće i mi se uvek dogovorimo da to budem, a drugarice iz grupe da budu Deda mrazice koje meni pomažu da podelimo paketiće svoj deci u vrtiću - kaže za RINU najmladji Deda Mraz.

Sada ima šest godina, ali Miloš je jahanje savladao već u četvrtoj godini uz pomoć svog dede Rada, zahvaljujući kome je i većina mališana koji pohadjaju vrtić u Gorobilju naučilo ovu plemenitu veštinu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Želeo sam da deca što više provode vremena u prirodi, da se ostave telefona i da nauče nešto više što će im kasnije zatrebati u životu, jednosstavno zdravo okruženje - kazao je Rade.

Seoski vrtić u Gorobilju po mnogo čemu je neobičan, a zajednički cilj vaspitača i roditelja da im deca umesto u virtuelnom svetu, odrastaju u prirodi i da osete prednosti života na selu.

- Mi smo naš vrtić nazvali jednostavno "vrtić u prirodi", jer mi puno vremena, gotovo ceo dan provedem ispred ustanove u zelenoj oazi - kazala je jedna od vaspitačica.

I upravo ovakvo odrastanje trasira put ovim mališanima, pa i najmladjem Deda Mrazu na svetu koji ima samo jednu želju.

- Ja želim da kada porastem budem veliki poljoprivrednik - bio je Miloš jasan.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading