JEDNOSTAVNO JE MORATE IMATI U SVOM DOMU Ukoliko nema ovu biljku odmah je nabavite, postoji mnogo razloga za tako nešto

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Takođe, pored toga što deluje umirujuće na nervni sistem i deluje pogodno za prehlade, bronhitis, srčane probleme i tako dalje, bosiljak ima i duhovni i isceljujući efekat.

JEDNOSTAVNO JE MORATE IMATI U SVOM DOMU Ukoliko nema ovu biljku odmah je nabavite, postoji mnogo razloga za tako nešto
Shutterstock

 

Dobro poznata biljka u narodu - bosiljak - nosi epitet svete biljke, jer se smatra da odnosi negativnu energiju i pročišćava od loše karme. Konzumacija bosiljka, smatraju mnogi, može podstaći priliv novca u život.

Takođe, pored toga što deluje umirujuće na nervni sistem i deluje pogodno za prehlade, bronhitis, srčane probleme i tako dalje, bosiljak ima i duhovni i isceljujući efekat. Možete da zapalite manju količinu osušenog bosiljka i tako pročistite prostor u kom boravite, dok će šolja toplog čaja od bosiljka blagotvorno delovati u svakom delu dana.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Bosiljak se koristi u verskim obredima, na krštenjima, venčanjima. Mnogi veruju da miris ove biljke privlači ljubavnu sreću i čuva brak. Devojke su nekada koristile bosiljak kao parfem ili ga stavljale u struk kako bi privukle ljubav i puno udvarača. Ova biljka je i odličan začin za mnoga jela, a naročito se preporučuje u salatama i raznim umacima, a jedan od najpoznatijih je pesto sos.

Bosiljak je dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje barem 12 listova bosiljka dnevno. Uz dobro zdravlje, bosiljak ima direktni uticaj i na stres, to jest vitamini i antioksidanski koje otpušta pozitivno utiču na smanjenje stresa.

Bosiljak jača bubrege i izvrstan je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Travari predlažu jedenje mešavinu bosiljka i meda barem šest meseci kako bi ublažili bolove i isterali kamen van iz tela.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading