KAD ČUJETE ČEMU SLUŽI TALOG OD KAFE, ČUVAĆETE GA KAO ZLATO: 2 su i te kako jaka razloga!

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Kafa je jedno od omiljenih pića koje se konzumira svakodnevno, ali nakon kuvanja i ispijanja kafe ostaju njeni ostaci koji se mogu koristiti na druge načine i imaju brojne pozitivne posledice.

Kafa
Shutterstock

 

Mogu se koristiti kao rešenje za loš zadah ili kao regenerator za kosu, a evo kako ih sve možete koristiti:

Prirodni repelent protiv insekata

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Miris kafe je odbojan za većinu kućnih insekata, kao što su mravi, komarci, puževi, bubašvabe i mnogi drugi.

Sve što treba da uradite je da stavite posudu sa talogom kafe na pod. Najbolja bi bila mlevena kafa, jer će aroma biti jača. Takođe možete staviti malo kafe u šampon za kućne ljubimce kao prirodni repelent za krpelje i mušice.

Osveživač vazduha

Kafa je efikasna u neutralisanju neprijatnih mirisa. Jednostavno stavite nekoliko zrna kafe u mrežastu kesu i odložite je na nevidljivo mesto, na primer, ispod suvozačevog sedišta, i ona će se nežno rešiti svih neugodnih mirisa.

krompir

POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima

Zanimljivosti

13:00

9 decembar, 2023

Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja.

Komentari(0)

Loading