FENOMEN IZ OSEČINE Preko 30 godina jede samo buđavu hranu
Milutin se nikada nije požalio na stomačne probleme, važno je da hrana koju konzumira ima što duži staž, i tvrdi da je takva još ukusnija
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
- Sve što je bajato to mi prija, ni sam ne mogu to da vam objasnim, prosto je tako. Nikada se nisam razboleo ili pak imao neke zdravstvene probleme. Iako sam ušao u osmu deceniju života bez problema idem u nadnicu i tako zarađujem za život. Nikad ni najmanji problem sa želucem nisam imao, pa pretpostaljam da mi je organizam navikao i stvorio antitela na bakterije i viruse zbog takve ishrane, te zbog toga nemam nikakve tegobe i osećam se kao čigra - kazao je za RINU Milutin.
Oni koji ga dobro poznaju, ne sećaju se da su videli kada je pojeo nešto sveže i tvrde da je čudo prirode i društva. Smatraju da je to možda i tajna njegove vitkosti.
Možda vas zanima:
KOVAČ IZ OSEČINE U DEVETOJ DECENIJI ŽIVOTA VEŠTO BARATA ČEKIĆEM I NAKOVNJEM Radni staž Petra Aleksića traje preko 70 godina (FOTO)
Važno je biti dobar u svakom poslu koji radiš, samo ono što je važnije od toga jeste kakav ste čovek
Igor otkupio imanje na krovu Zapadne Srbije kako bi uzgajao zaboravljene životinje: Na Sokolskim planinima kao i pre dva veka žive "pramenke" i brdski konji
Na tromeđi opština Ljubovija, Osečina i Krupanj smeštene su Sokolske planine, a najviši vrh Rožanj nalazi se na skoro hiljadu metara nadmorske visine.
Možda vas zanima:
KOVAČ IZ OSEČINE U DEVETOJ DECENIJI ŽIVOTA VEŠTO BARATA ČEKIĆEM I NAKOVNJEM Radni staž Petra Aleksića traje preko 70 godina (FOTO)
Važno je biti dobar u svakom poslu koji radiš, samo ono što je važnije od toga jeste kakav ste čovek
Igor otkupio imanje na krovu Zapadne Srbije kako bi uzgajao zaboravljene životinje: Na Sokolskim planinima kao i pre dva veka žive "pramenke" i brdski konji
Na tromeđi opština Ljubovija, Osečina i Krupanj smeštene su Sokolske planine, a najviši vrh Rožanj nalazi se na skoro hiljadu metara nadmorske visine.
Možda vas zanima:
KOVAČ IZ OSEČINE U DEVETOJ DECENIJI ŽIVOTA VEŠTO BARATA ČEKIĆEM I NAKOVNJEM Radni staž Petra Aleksića traje preko 70 godina (FOTO)
Važno je biti dobar u svakom poslu koji radiš, samo ono što je važnije od toga jeste kakav ste čovek
Igor otkupio imanje na krovu Zapadne Srbije kako bi uzgajao zaboravljene životinje: Na Sokolskim planinima kao i pre dva veka žive "pramenke" i brdski konji
Na tromeđi opština Ljubovija, Osečina i Krupanj smeštene su Sokolske planine, a najviši vrh Rožanj nalazi se na skoro hiljadu metara nadmorske visine.
- Ako bi mu sada skuvali ručak i ponudili topao i svež obrok, on to uzme, ali ga ne jede odmah, već ostavi da odstoji nekoliko dana i tek će tada konzumira. Neće da jede hranu koja je pripremljena istog dana, voli da to odstoji, jer mu tako prija. Često nađe flašu s mlekom, staru koju je neko bacio i odstojala mesec dana, koja na prvi pogled očajno izgleda, bez problema popije i ima dobar razlog zbog čega tako konzumira. Često ga viđam da na minusu hoda bez obuće - kazao je njegov komšija Žarko Alić.
Milutin se nikada nije požalio na stomačne probleme, važno je da hrana koju konzumira ima što duži staž, i tvrdi da je takva još ukusnija.
Pojedini ga smatraju pravim fenomenom kada je jelovnik u pitanju, a za njegovu naviku teško da imaju objašnjenje i lekari. Ipak, ono što je činjenica jeste da mnogi iako se zdravo hrane vrlo često ne mogu ni ulicu da pređu. A, Milutin.. iako mu je jelovnik „buđav“ izgleda, kreće se i privređuje kao da je mladić.
VINO ZA SRCE Recept star preko 800 godina, o njemu je pisala i čuvena Marija Treben
Vino za srce, recept star preko 800 godina, pronađen je u starim spisima opatice i mističarke Hildegard von Bingen. Ova mističarka je živela 81. godinu i smatra se najsvestranijom i najučenijom ženom svog doba. Njeni recepti već vekovima prepisuju se i prenose sa kolena na koleno, a i danas njen lik srećemo u mnogim savremenim ordinacijama i bio-radnjama.
BRAK Nekada je sedma godina bila krizna, nećete verovati koja je sada
Sedma godina je uglavnom bio period kada nastupa nevera, bračna kriza a u zavisnosti od okolnosti i razvod braka. Posao, deca i svakodnevni životni problemi ispreče se između partnera i stvaraju sve dublje razlike među njima.
SOC OD KAFE ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, pospešuje rast biljaka i štiti ih od štetočina!
Ako bacate soc od kafe, pravite veliku grešku. Ukoliko se iskoristi na pravi način on može da preporodi cveće
Dogodilo se u manastiru Ostrog: Čuda svetog Vasilija!
Mnogi poklonici koji nisu u mogućnosti da dovedu svoje bolesnike ćivotu Svetitelja, donose njihovu odeću i ostavljaju je pod ćivot Svetitelja, da tu prenoći bar jednu noć. Pored odeće, donose i hranu, najčešće šećer, i postupaju na isti način
KAKO JE MOGLA Pročitajte priču koja stoji iza jedne od najslušanijih balada Jugoslavije
.Pesma “Jelena” grupe Bolero ima tajanstvenu i emotivnu priču iza sebe. Iako su mnogi mislili da je ova pesma posvećena nekoj devojci po imenu “Jelena”, istina je drugačija.
Komentari(0)