ALBANKA SE KRSTILA I VENČALA U SRPSKOJ SVETINJI Svekrva presrećna, rodila joj 4 unuka (VIDEO)

Njihova priča pokazuje da ljubav može da pobedi sve nedaće i dirnula je srca mnogih Srba i Albanaca

albanka i srbin
Printscreen/Facebook

Sudbina je ipak imala plan za Srbina iz Velike Hoče kod Orahovca. Iako se plašio da se zbog velikih nedaća u životu nikada neće oženiti, jer je već bio star, sreća ga je ipak gledala, a svoju nevestu je našao na severu Albanije, u Kruju, odakle je nekoliko njegovih komšija dovelo njihove neveste, a on je deveti takav u svom selu. Kada je to učinio i njegov kolega, onda je neženja iz porodice Simić odlučila da stane na kraj samoći i potraži sreću kod mlade Albanke.

I tako je sve počelo, bili su zadovoljni potencijalnim zetom, kućom, selom, uslovima u kojima će mlada živeti na KIM-u, a prihvatili su se i budućeg zeta. požele da mlada pređe u pravoslavlje, da se krsti i uda u srpsku svetinju, a i ona je na to pristala. Njihova priča pokazuje da ljubav može da pobedi sve nedaće i dirnula je srca mnogih Srba i Albanaca, a njihovu priču zabeležio je Refki Alija, koji u videu dodaje da je jedna od deset Albanki koje su otišle za Srbe u jedino srpsko selo u opštini Orahovac.

Mladoženja Simić je rekao da je zadovoljan suprugom, te da joj je na samom početku bilo malo teško, nepoznat jezik, drugi običaji, praznici, ali da se vremenom na sve to navikla i da nije. sad loše, a taj vredan, kuva, brine o deci. Unela je radost u kuću Simića davši život Stefanu, Aleksi i Novaku, a u međuvremenu je rodila i četvrtog sina. Sama snaja kaže da se kod kuće govori srpski, a da njena deca znaju samo nekoliko reči albanskog, ali da će ona vremenom naučiti maternji jezik, kako bi razumeli svoju rodbinu kada posete Albaniju.
 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading