NIKAKO U ZAMRZIVAČ: Ovih sedam namirnica ne smete pod led
Zamrzivač je idealan način da produžite vek trajanja hrane i izbegnete bacanje hrane.
Međutim, postoje namirnice koje nikako ne bi trebali da zamrzavate, evo i zašto:
1. Jaja
Sirova jaja će se raširiti u zamrzivaču što će dovesti do pucanja ljuske. Ako želite ipak da ih zamrznete morate da ih razbijete, umutite i upakujete u hermetičku vrećicu.
Možda vas zanima:
OVIH ŠEST PROIZVODA USKORO NEĆE IMATI ROK TRAJANJA Uvodi se velika promena, jako je bitno da znate kako da čuvate namirnice koje će "trajati večno"
Svake godine se u Srbiji baci gotovo 247.000 tona hrane, što je, posmatrano na dnevnom nivou čak 676 tona, pokazala je analiza prvog zvaničnog istraživanja o bacanju hrane u domaćinstvima u Srbiji, koju je uradio Centar za unapređenje životne sredine.
MNOGI OVDE PRAVE VELIKE GREŠKE Ove namirnice morate čuvati u frižideru, u suprotnom mogu biti pogubne po zdravlje
Od tortilja do citrusa, ova lista uključuje mnoge namirnice koje mnogi ljudi stavljaju svuda osim na svoje pravo mesto – u frižider.
Možda vas zanima:
OVIH ŠEST PROIZVODA USKORO NEĆE IMATI ROK TRAJANJA Uvodi se velika promena, jako je bitno da znate kako da čuvate namirnice koje će "trajati večno"
Svake godine se u Srbiji baci gotovo 247.000 tona hrane, što je, posmatrano na dnevnom nivou čak 676 tona, pokazala je analiza prvog zvaničnog istraživanja o bacanju hrane u domaćinstvima u Srbiji, koju je uradio Centar za unapređenje životne sredine.
MNOGI OVDE PRAVE VELIKE GREŠKE Ove namirnice morate čuvati u frižideru, u suprotnom mogu biti pogubne po zdravlje
Od tortilja do citrusa, ova lista uključuje mnoge namirnice koje mnogi ljudi stavljaju svuda osim na svoje pravo mesto – u frižider.
Možda vas zanima:
OVIH ŠEST PROIZVODA USKORO NEĆE IMATI ROK TRAJANJA Uvodi se velika promena, jako je bitno da znate kako da čuvate namirnice koje će "trajati večno"
Svake godine se u Srbiji baci gotovo 247.000 tona hrane, što je, posmatrano na dnevnom nivou čak 676 tona, pokazala je analiza prvog zvaničnog istraživanja o bacanju hrane u domaćinstvima u Srbiji, koju je uradio Centar za unapređenje životne sredine.
MNOGI OVDE PRAVE VELIKE GREŠKE Ove namirnice morate čuvati u frižideru, u suprotnom mogu biti pogubne po zdravlje
Od tortilja do citrusa, ova lista uključuje mnoge namirnice koje mnogi ljudi stavljaju svuda osim na svoje pravo mesto – u frižider.
2. Meso koje se već odledilo
Zamrzavanje mesa nije generalno problem, ali kada se jednom meso odledi ne smete ponovo da ga vraćate u zamrzivač.
3. Kremasta jela sa pavlakom
Sve što je na bazi pavlake zgrudvaće se u zamrzivaču. Ovo nije opasno, ali će hrana biti bezukusna. isto važi i za jogurt.
4. Vino
Ako niste popili flašu vina, pokolopite je i vratite u frižider. Zamrznuto vino može da se koristi za kuvanje, ali ne i za piće.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
Čaj od ove biljke je ČISTO ZLATO: Može da REGULIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI, jača imunitet, OBILUJE VITAMINIMA i mineralima!
Obavezno popijte jednu šolju ovog napitka dnevno
Nikola Tesla ovu voćku nije ispuštao iz ruke i doživeo je 87 godina: Verovao je da to čini mozak moćnijim!
Tesla je u jednom intervjuu podelio svoju filozofiju ishrane
LEK IZ DOLINE LJUBAVI: Zaboravljeni recept za sirup od jorgovana i kako su ga žene koristile za lečenje štitne žlezde
Jorgovan (Syringa vulgaris) je za Srbe simbol najveće ljubavi, zahvaljujući legendi o Jeleni Anžujskoj. Međutim, osim romantične priče, ovaj mirisni cvet krije i izuzetna lekovita svojstva. Otkrivamo zašto su žene u narodnoj medicini koristile sirup i tinkture od jorgovana za lečenje hroničnih bolesti i poboljšanje disajnih puteva.
AKO JEDNOM ODETE KOD NEKOG NA SLAVU, OVO NIKAKO NE SMETE DA URADITE! Etnolog Vesna tvrdi: "To je STRAŠNO!"
Kako je objasnila, svaki domaćin bi trebalo da se "otvori" kada je u pitanju slava
ZLATNO ULJE S PLANINE: Zašto je ulje od bundeve sa Zlatara najbolje za srce i kako se u njemu čuva lek za prostatu
Bundeva golica se nekada smatrala hranom za stoku, da bi se ulje dobijeno iz njenih semenki danas prodavalo kao najskuplje srpsko jestivo ulje. Otkrivamo zašto se hladno ceđeno ulje golice sa planinskih krajeva (poput Zlatara, Peštera i Fruške Gore) smatra prirodnim čudom, kako njegovi sastojci deluju na muško zdravlje i zašto je ovo ulje jače od mnogih apotekarskih preparata.
Komentari(0)