NIKAKO U ZAMRZIVAČ: Ovih sedam namirnica ne smete pod led

Izvor: LS

18:00

Zanimljivosti 0

Zamrzivač je idealan način da produžite vek trajanja hrane i izbegnete bacanje hrane.

frižider
Shutterstock

Međutim, postoje namirnice koje nikako ne bi trebali da zamrzavate, evo i zašto:

1. Jaja 

Sirova jaja će se raširiti u zamrzivaču što će dovesti do pucanja ljuske. Ako želite ipak da ih zamrznete morate da ih razbijete, umutite i upakujete u hermetičku vrećicu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2. Meso koje se već odledilo

 Zamrzavanje mesa nije generalno problem, ali kada se jednom meso odledi ne smete ponovo da ga vraćate u zamrzivač.

3. Kremasta jela sa pavlakom

Sve što je na bazi pavlake zgrudvaće se u zamrzivaču. Ovo nije opasno, ali će hrana biti bezukusna. isto važi i za jogurt.

4. Vino

 Ako niste popili flašu vina, pokolopite je i vratite u frižider. Zamrznuto vino može da se koristi za kuvanje, ali ne i za piće.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Shutterstock/paulista

Kako su naši stari gledali u Mesec da predvide budućnost

Zanimljivosti

20:00

13 septembar, 2025

Mesec je oduvek bio izvor nadahnuća, tajni i verovanja. Srpski narod je kroz vekove pratio njegove mene i na osnovu njih predviđao vreme, rod useva, zdravlje i sudbinu. Iako danas vreme proričemo uz pomoć prognoza i satelita, stara narodna znanja o Mesecu i dalje se prepričavaju i pamte.

josip broz tito

Kako je Josip Broz dobio NADIMAK "TITO": Teorija - bizarna

Zanimljivosti

15:00

12 septembar, 2025

Prema istorijskim spisima, Josip Broz je 10. avgusta 1934. prvi put predstavljen s imenom Tito. Njega su mnogo puta pitali odakle je izvukao takav nadimak, na što bi on rekao: "To je često ime u Zagorju i nema neko posebno značenje". Valjda mu se sviđalo kako zvuči.

troskot

Troskot – zaboravljena lekovita biljka iz srpskih sela

Zanimljivosti

18:00

11 septembar, 2025

Troskot (Polygonum aviculare) je korovska biljka koju ćete često videti uz puteve, dvorišta i njive. Nekada je bila neizostavni deo narodne medicine u Srbiji, ali danas je gotovo pala u zaborav, jer se smatra bezvrednim korovom. A zapravo krije snažna lekovita svojstva.

Komentari(0)

Loading