Zašto je SIR dobar za telo? Ovo je 5 razloga da ga JEDETE SVAKO JUTRO

Sir je proizvod koji sadrži mnoge korisne hranljive materije kao što su proteini, masti, kalcijum, fosfor, vitamini A, D, B2 i B12, cink, selen i drugi

Zašto je SIR dobar za telo? Ovo je 5 razloga da ga JEDETE SVAKO JUTRO
Shutterstock

Ako sir redovno jedete, imaće samo koristi, jer sir:

Obezbeđuje potrebnu količinu proteina: Sir je odličan izvor visokokvalitetnih proteina, važne komponente za izgradnju i popravku tkiva u telu.

Bogat kalcijumom: Sir sadrži značajnu količinu kalcijuma, koji je neophodan za zdrave kosti, zube, mišiće i nervni sistem.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jača imuni sistem: Neke vrste sireva sadrže probiotike, koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema, inhibiranju rasta štetnih bakterija i smanjenju upale.

Pomaže u poboljšanju varenja: Enzimi koji se nalaze u siru mogu pomoći u poboljšanju varenja, ubrzanju metabolizma i povećanju nutritivne vrednosti druge hrane.

Povećava sitost: Sir je zasitna hrana koja može pomoći u smanjenju apetita, smanjenju unosa hrane i povećanju sitosti.

SIR Shutterstock

Ali, uprkos brojnim zdravstvenim prednostima sira, vredi zapamtiti da on sadrži mnogo masti i kalorija, pa ga konzumiranje u velikim količinama može dovesti do debljanja i drugih zdravstvenih problema.

 Na primer, kod hipertenzije, bolje je izbegavati tvrde i stare sorte, jer sir sadrži dosta soli. Kao i kod svake hrane, važno je koristiti umerenost i jesti sir u razumnim količinama kao deo uravnotežene ishrane.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading