Zašto je SIR dobar za telo? Ovo je 5 razloga da ga JEDETE SVAKO JUTRO
Sir je proizvod koji sadrži mnoge korisne hranljive materije kao što su proteini, masti, kalcijum, fosfor, vitamini A, D, B2 i B12, cink, selen i drugi
Ako sir redovno jedete, imaće samo koristi, jer sir:
Obezbeđuje potrebnu količinu proteina: Sir je odličan izvor visokokvalitetnih proteina, važne komponente za izgradnju i popravku tkiva u telu.
Bogat kalcijumom: Sir sadrži značajnu količinu kalcijuma, koji je neophodan za zdrave kosti, zube, mišiće i nervni sistem.
Možda vas zanima:
Koji sir je najzdraviji? Ovo je izbor broj jedan
Sir ima bogatu kulinarsku istoriju, a ljudi ga prave već više od 4.000 godina. Danas postoji 2.000 sorti pa je logično zapitati se: koji je najzdraviji sir?
Kada je sledeći put zateknete na pijaci, OBAVEZNO KUPITE DINJU: Donosimo 5 načina kako da je pripremite
10 sjajnih razloga da jedete dinju
Možda vas zanima:
Koji sir je najzdraviji? Ovo je izbor broj jedan
Sir ima bogatu kulinarsku istoriju, a ljudi ga prave već više od 4.000 godina. Danas postoji 2.000 sorti pa je logično zapitati se: koji je najzdraviji sir?
Kada je sledeći put zateknete na pijaci, OBAVEZNO KUPITE DINJU: Donosimo 5 načina kako da je pripremite
10 sjajnih razloga da jedete dinju
Možda vas zanima:
Koji sir je najzdraviji? Ovo je izbor broj jedan
Sir ima bogatu kulinarsku istoriju, a ljudi ga prave već više od 4.000 godina. Danas postoji 2.000 sorti pa je logično zapitati se: koji je najzdraviji sir?
Kada je sledeći put zateknete na pijaci, OBAVEZNO KUPITE DINJU: Donosimo 5 načina kako da je pripremite
10 sjajnih razloga da jedete dinju
Jača imuni sistem: Neke vrste sireva sadrže probiotike, koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema, inhibiranju rasta štetnih bakterija i smanjenju upale.
Pomaže u poboljšanju varenja: Enzimi koji se nalaze u siru mogu pomoći u poboljšanju varenja, ubrzanju metabolizma i povećanju nutritivne vrednosti druge hrane.
Povećava sitost: Sir je zasitna hrana koja može pomoći u smanjenju apetita, smanjenju unosa hrane i povećanju sitosti.
Ali, uprkos brojnim zdravstvenim prednostima sira, vredi zapamtiti da on sadrži mnogo masti i kalorija, pa ga konzumiranje u velikim količinama može dovesti do debljanja i drugih zdravstvenih problema.
Na primer, kod hipertenzije, bolje je izbegavati tvrde i stare sorte, jer sir sadrži dosta soli. Kao i kod svake hrane, važno je koristiti umerenost i jesti sir u razumnim količinama kao deo uravnotežene ishrane.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
MNOGI Ljudi veruju da izgled noktiju može otkriti mnogo o zdravlju, a neki i u njihovu magijsku moć...
Nokti imaju posebno mesto u različitim kulturama i verovanjima širom sveta, kod nas se često pominju u kontekstu magijskih rituala i, u astrologiji, a mnogi lekari tvrde da njihov izgled može otkriti dosta o našem zdravlju.
OD ZMAJA DO VRAPCA Evo kako su po predanju beogradske opštine dobile ime
Teritorija grada Beograda je podeljena na 17 opština, 10 gradskih i 7 prigradskih. Iako ste veliki broj puta čuli za svaku od njih, da li ste se ikada zapitali kako su one zapravo dobile svoja imena?
PČELA Savršenstvo prirode, da li ste znali da imaju svoj jezik
Pčele su insekti bez kojih se ne bi moglo, važnost pčele za oprašivanje biljaka je ogromna ali danas ćemo se pozabaviti njenim drugim izuzetnim osobinama, Pčele su neverovatno organizovane i komuniciraju unutar košnice koristeći različite metode.
LEGENDA O SMRTI DESPOTA STEFANA Na rame mu je sletela ptičica...
Vladao je Srbijom u jednom od najtežih perioda u njenoj istoriji, neposredno nakon Kosovske bitke, i važio najboljeg viteza i vojskovođu, a njegova književna dela ga čine jednim od najvećih srpskih književnika u srednjem veku.
KORA KROMPIRA Bacamo je, a ima mnogo korisnih namena, kozmetičkih i drugih, pročitajte kojih, oduševiće vas!
Kora krompira ne predstavlja samo otpad koji nam ostaje nakon čišćenja. Budući da je bogata vlaknima i da sadrži vitamine B i C, gvožđe, kalcijum i kalijum, kao i druge hranljive materije, široki spektar primene kore od krompira je neizostavan.
Komentari(0)