AKO SI SVEKRVA, NISI BOGOM DANA, ODAKLE TI PRAVO LEČITI ŽIVCE NA TUĐEM DETETU – 7 bakinih saveta BUDUĆIM SVEKRVAMA

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 1

“Snaju treba gledati kao i svoje dete. Jer morate shvatiti da ona živi sa vašim detetom."

AKO SI SVEKRVA, NISI BOGOM DANA, ODAKLE TI PRAVO LEČITI ŽIVCE NA TUĐEM DETETU – 7 bakinih saveta BUDUĆIM SVEKRVAMA
Shutterstock

"Zbog čega je snaja za sve kriva? Šta su Vam učinila ta jadna dečica pa da ih osuđujete za bilo kakvu sitnicu. Uostalom ko ste zapravo Vi da im sudite? Niko nema prava prigovoriti snaji bilo šta. Imate svog sina pa njemu držite lekcije. A ne tuđoj deci koja u većini slučajeva nisu kriva ni za šta."

Većina nas žena se nije dobro provelo sa svojim svekrvama. Ali de makar ako znaš kako je tebi bilo, nemoj dozvoliti da i ti to isto priređuješ svojoj snaji. Ako već znaš kroz šta si sve prošla kucni se malo u mozak i razmisli. Ponekad se ugrizi za jezik pre nego nešto prokomentarišeš što ne bi trebalo.

"Uvek sam bila za to da sakupljam i smirujem svoju decu. Nikada nisam sebi dozvoljavala da ja budem uzrok njihove svađe, a pogotov razvoda ne daj Bože. Snaju treba gledati kao i svoje dete. Jer morate shvatiti da ona živi sa vašim detetom."

"Ne može meni snaja od komšije biti bolja nego moja." Kao što imamo pred očima mnogo primera. Više ceni komšijinu snaju što kod nje popije kafu, a ne ceni svoju koja joj spremi ručak, očisti kuću pospremi dvorište itd. Umesto da budu zahvalne, kao što bi svaka normalna osoba bila.

Shutterstock
 

Bakini saveti za buduće svekrve:

1. Snaja se mora poštovati

Ukoliko želiš da od nekog dobiješ poštovanje, prvo ga moraš dati toj osobi. Svaka osoba se treba poštovati, no snaja pogotovo. Jer je to bračna saputnica vašeg deteta.

2. Ne traži snaji mane

Ako je vaš sin prihvatio tu osobu sa svim manama i vrlinama. Zašto to ne biste i vi isto to uradili? Uostalom, ko ste vi da nekoga osuđujete. Pre nego nekome pronađes manu, kreni od sebe, pa razmisli da li si ti savršena?

3. Nemaš pravo nikome soliti pamet

Ako si svekrva nisi Bogom dana. Odakle ti pravo da lečiš svoje živce na tuđem detetu. Kako bi Vama bilo da neko to radi Vašoj kćerki ?

4. Nemate pravo ponižavati snaju

Nemate pravo nikoga ponižavati, a naročito ne snaju. Shvatite već jednom takvim postupkom možete samo naštetiti braku vašeg deteta.

5. Ne mešaj se deci u brak

Većina svekrva su glavni krivci razvoda braka njihovih sinova. Ni u kakvom slučaju se ne biste trebali mešati i nametati u brak dve osobe. Samim tim možete im stvoriti samo probleme. Razmislite pre nego što bude kasno. Kako ćete se osećati ukoliko nečiji brak pukne zarad vašeg bezobrazluka?

6. Shvati da ne poseduješ nikoga

Morate shvatiti već jednom. To što ste zamislili da posedujete vaše snaje, trebate izbiti sebi iz glave. Doćiće trenutak kada snajka ne bude raspoložena. Verujte da biste mogli veoma loše proći. Jer svaka osoba ima svoje granice pucanja.

7. Još jedan savet snajkama

Nikad ne dozvolite da bilo ko upravlja vašim životom. Na vreme postavite svakog na mesto. Ako vidite da ljudi prelaze granice, bolje se pokupite i idite. Nego da naštetite svom zdravlju. “Bolje dobar razvod, nego loš brak”.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(1)

Loading
NIJE DOBRO

02.02.2023 16:36

Propagirajte da se još više izbrišu sve vrednosti porodice, možda nije dovoljno urađeno, malo se njih razvodi, malo je onih koji ne trpe nikog sem svoje karijere i ličnog komfora i zadovoljstva jer još postoje oni koji uvažavju, poštuju i vole koji znaju za kompromis, razgovor i vrednost koja nije vezana samo za " JA " .