DRESER PASA UPOZORAVA "Volim da jurim svog psa, ali postoji dobar razlog zbog čega to nikada ne bi trebalo da radite!"

Svaki pas uživa u igri sa svojim vlasnikom, a vreme provedeno u prirodi dobra je prilika da se ljubimac istrči i potroši suvišnu energiju. Neki vlasnici pribegavaju istoj aktivnosti, pa umesto da trče zajedno sa njim, jure svog psa, što može biti izuzetno opasno.

DRESER PASA UPOZORAVA "Volim da jurim svog psa, ali postoji dobar razlog zbog čega to nikada ne bi trebalo da radite!"
Shutterstock

Kako upozorava dreser pasa Maks Alpert, vijanje ili jurenje psa uopšte nije dobra ideja.

"Volim da jurim svog psa, zabavno je i predstavlja dobru vežbu. Ali, postoji razlog zbog kojeg to nikada ne bi trebalo da radite", kaže trener u svom videu.

Razlog za to je, navodi, što pas na taj način stiče naviku da beži od ljudi i kada se izgubi, "poteru", odnosno potragu za njim vidi kao igru, te će nastaviti da beži u suprotnom pravcu od vas.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Dobro je da pas juri vas, ali vi njega - i ne baš!", zaključio je Maks, a sa njim su se u komentarima složili brojni vlasnici.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

čuvarkuća

ČUVARKUĆA Neuništiva biljka sa obiljem lekovitih svojstava

Zanimljivosti

18:00

21 maj, 2024

Čuvarkuća (lat. Sempervivum) dobila je svoje ime iz latinskog jezika. Sempervivum potiče od latinske reči koja znači “zauvek živ”. Ova biljka je poznata po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da preživi u teškim uslovima, uključujući hladnoću i sušu. Njeno ime sugeriše da je “uvek živa” i da može opstati bez obzira na okolnosti. Takođe, naziv čuvarkuća može se povezati s njenom tradicionalnom ulogom kao amajlije koja štiti domaćinstvo i donosi sreću.

Komentari(0)

Loading