SLIKA KOJA JE POKRENULA LAVINU KOMENTARA NA INTERNETU 10 običaja koja se i dalje praktikuju u selima Istočne i Južne Srbije (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Ova slika je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama. Šta mislite Vi o ovim običajima?

SLIKA KOJA JE POKRENULA LAVINU KOMENTARA NA INTERNETU 10 običaja koja se i dalje praktikuju u selima Istočne i Južne Srbije (FOTO)
Printscreen/narodni.net

Pojavila se slika praznoverja koja postoje u Istočnoj Srbiji, a koja je uzburkala javnost i pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama.

Printscreen/Facebook
 

- Po nekim legendama je Odin pio spermu obešenih ratnika kako bi dobio snage. Samo još jedan dokaz da su Srbi drevni Nordijci, bio je jedan od komentara na reedit-u.

Čitaoci smatraju da je ova slika satira, pogotovo što je reč o Vlasima, a šta mislite Vi?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Istočna Srbija u sebi nosi dozu mistike i veo tajni koji je teško rastumačiti. Narod koji tamo živi se prepliće u svojim kulturama. Pored Srba, u Istočnoj Srbiji žive i Vlasi koji dodatno pospešuju tajnovitost ovog kraja.

Razna verovanja, filozofije, obredne radnje i magija su isprepletani sa tradicionalnim srpskim verovanjima i običajima, koji su među srpskim življem mnogo manje zastupljena u odnosu na Vlahe. Predivna priroda oko Đerdapa i Bujanovačkih jezera, Rtanj, kao i mnoge druge planine, potenciraju osećaj tajnovitosti i nestvarnost ovog kraja.

Ova slika je inače delo časopisa "Zona sumraka".

Koje je Vaše mišljenje o ovim praznoverjima, podelite sa nama u komentarima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading