SLIKA KOJA JE POKRENULA LAVINU KOMENTARA NA INTERNETU 10 običaja koja se i dalje praktikuju u selima Istočne i Južne Srbije (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Ova slika je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama. Šta mislite Vi o ovim običajima?

SLIKA KOJA JE POKRENULA LAVINU KOMENTARA NA INTERNETU 10 običaja koja se i dalje praktikuju u selima Istočne i Južne Srbije (FOTO)
Printscreen/narodni.net

Pojavila se slika praznoverja koja postoje u Istočnoj Srbiji, a koja je uzburkala javnost i pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama.

SLIKA KOJA JE POKRENULA LAVINU KOMENTARA NA INTERNETU 10 običaja koja se i dalje praktikuju u selima Istočne i Južne Srbije (FOTO) Printscreen/Facebook
 

- Po nekim legendama je Odin pio spermu obešenih ratnika kako bi dobio snage. Samo još jedan dokaz da su Srbi drevni Nordijci, bio je jedan od komentara na reedit-u.

Čitaoci smatraju da je ova slika satira, pogotovo što je reč o Vlasima, a šta mislite Vi?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Istočna Srbija u sebi nosi dozu mistike i veo tajni koji je teško rastumačiti. Narod koji tamo živi se prepliće u svojim kulturama. Pored Srba, u Istočnoj Srbiji žive i Vlasi koji dodatno pospešuju tajnovitost ovog kraja.

Razna verovanja, filozofije, obredne radnje i magija su isprepletani sa tradicionalnim srpskim verovanjima i običajima, koji su među srpskim življem mnogo manje zastupljena u odnosu na Vlahe. Predivna priroda oko Đerdapa i Bujanovačkih jezera, Rtanj, kao i mnoge druge planine, potenciraju osećaj tajnovitosti i nestvarnost ovog kraja.

Ova slika je inače delo časopisa "Zona sumraka".

Koje je Vaše mišljenje o ovim praznoverjima, podelite sa nama u komentarima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading